Грошові забобони українців

23 Червня 2016 16:03
visnyk.lutsk.ua

visnyk.lutsk.ua

Більшість сучасних грошових забобонів стосується саме гаманця і його вмісту. Наприклад, гаманець нібито має бути червоного або золотого кольору. Чоловікам підійде портмоне з червоним або золотим внутрішнім оздобленням або хоча б смужкою такого кольору.

Ще, щоб водилися гроші, необхідно носити в гаманці певним чином складену купюру номіналом один долар. При цьому валюту повинна подарувати людина більшого достатку.

Також у гаманці має лежати залізна гривня. Бажано, щоб це монета була з якоюсь особливою історією або випущена малим тиражем.

У гаманці при цьому має бути ідеальний порядок. Купюри необхідно розкладати суворо по номіналу. Великі з великими, а дрібні з дрібними. Всі вони крім того повинні лежати лицьовою стороною на схід.

Бажано старатися витрачати дрібні гроші, щоб у гаманці були лише великі купюри — вони, за повір’ям, і притягуватимуть великі доходи.

Зарплату ніколи не можна витрачати в перший день, треба, щоб вона переночувала в гаманці (у сучасних реаліях — на картці). При цьому забобонні люди уважно стежать, якими купюрами видають заробітну плату бухгалтер або банкомат — якщо новими і такими, що шурхотять, то це обіцяє надбавку до заробітної плати.

За жодних умов не можна позичати після заходу сонця. Взагалі краще не виносити гроші з будинку після заходу. Так що робити покупки краще вдень. Не можна також позичати у понеділок. Краще взагалі не проводити жодних грошових операцій у перший день тижня. А ось брати в борг не варто у вівторок, тому що віддавати буде важко.

Гроші слід брати правою рукою, а віддавати лівою.

В Україні вважається, що якщо знайшов гроші, то варто їх підібрати. Якщо знайдена монета з дефектом, то вона обіцяє щастя. Втім, японці навпаки ніколи не піднімуть чужі гроші на дорозі. В Японії це означає, що якщо ви взяли легкий подарунок від долі, вона забере у вас щось набагато цінніше.

Хоча в Україні до знайдених грошей теж упереджене ставлення. Так що якщо гроші були отримані легким шляхом, були виграні в лотерею або знайдені, то їх краще не зберігати, а відразу витратити.

А ще враховуйте, що за допомогою грошей та золотих прикрас часто позбавляються від недуг і серйозних проблем. Тому в купюрах може таїтися неприємний енергетичний «доважок». Якщо боїтеся і відчуваєте, що не зможете протистояти негативу, — краще утримайтеся.

Особливо мають насторожувати цінності, які лежать на перехрестях доріг. Класти їх собі в кишеню — недобра прикмета. Є побоювання, що доведеться віддати набагато більше, ніж взяли.

Джерело: ridna.ua