Какао стало новим клубним наркотиком в Європі

12 Червня 2016 18:37

1823830Відвідувачі вечірок нюхають шоколад і приймають його в таблетках.

Серед відвідувачів вечірок електронної музики в Європі особливої популярності набуло вживання какао у вигляді напоїв, таблеток і навіть порошку для вдихання, повідомляє Daily Mail.

У Берліні, Німеччина, вже почали проводитися окремі заходи для любителів добре знайомої субстанції в новій ролі. Какао зайняло в цих клубах місце алкоголю і навіть таких наркотиків, як кокаїн і екстазі.

Відвідувачі таких вечірок впевнені, що порошок з необроблених какао-бобів, давно улюблений прихильниками здорового харчування, має виражені стимулюючі властивості. Шоколаду приписується властивість сприяти викиду ендорфінів у кров, розслабляти мускулатуру і викликати розширення судин.


Пристрій для вдихання порошку придумав ще в 2007 році бельгійський майстер шоколаду Домінік Персон. Інгалятор використовується в ресторанах високої кухні, і його також можна придбати в інтернеті. Але популярність в клубах він переживає вперше.

Рубі Мей, організатор щомісячної вечірки Lucid в Берліні, розповідає, що готує понад вісім кілограмів порошку для відвідувачів на ніч. Його попередньо змішують з іншими ароматичними продуктами для фанатів здорового харчування – сиропом агави, медом, корицею, а потім вживають в напоях і таблетках.

Своєю популярністю какао зобов’язане легальному статусу і вірі в його корисні властивості, тому зниження його споживання навряд чи варто очікувати найближчим часом.

Джерело: ua.korrespondent.net