Канадський письменник отримав українську літературну премію

3 Червня 2016 14:14

Канадський письменник українського походження Михайло Блехман отримав літературну премію імені Пантелеймона Куліша за збірку оповідань «Час збирати метафори».

Як передає кореспондент Укрінформу, церемонія нагородження відбулась у посольстві України в Канаді.

Під час вручення премії, радник посольства Марко Шевченко відзначив, окрім письменницького таланту, ще й активну громадянську позицію Михайла Блехмана, який організував у Монреалі конференцію, присвячену Україні, та реалізував багато інших волонтерських проектів.

«Щорічне нагородження пана Блехмана літературними преміями вже стало гарною традицією цього посольства. Сподіваюся, наступний рік у цьому плані нічого не змінить», – сказав Шевченко.

Канадський письменник отримав українську літературну премію

Це вже не перша українська літературна нагорода для Михайла Блехмана, який минулого року вже був удостоєний медалі імені Антона Чехова.

Спеціаліст у комп’ютерній лінгвістиці Михайло Блехман народився у 1951 році в Харкові, але вже 18 років проживає в Монреалі. Пише та перекладає українською, російською і англійською мовами.

Нагадаємо: міжнародна літературно-мистецька премія імені Пантелеймона Куліша була заснована в 2011 з метою розвитку українського книговидання і підтримки українських письменників, митців, науковців, журналістів, працівників культури та освіти, громадських діячів і меценатів.

Джерело: Укрінформ