Малюків запрошують у парк на “Місто професій”

21 Червня 2016 14:32

25 червня у столичному парку Шевченка відбудеться фестиваль “Місто професій” – дитячий соціальний профорієнтаційний проект, який дозволить малюкам спробувати себе у різних професіях і заробити грошей.

Про це “Українській правді. Київ” повідомила організатор Альона Поліщук.

“У парку Шевченка ми розіб’ємо імпровізоване містечко, де буде представлено близько 100 різних професій. Кожна дитина на вході отримає паспорт  і матиме можливість влаштуватися на роботу і спробувати себе у ній”, – розповіла Поліщук.

Дітлахів вчитимуть робити розчин цементу і класти цеглу, рубати і різати дрова, гасити пожежу і навіть шукати “бомбу” з кінологами за допомогою металошукача.

На місці працюватиме справжня техніка, роботи виконуватимуть зі справжніх матеріалів.

“Будуть справжні металошукачі, справжні електропили, сокири. Для малюків від 2 до 7 років наші партнер замовили спеціальну бензопилу-іграшку з Голландії, щоб малюки теж змогли відчути, як це працювати лісорубом”, – пояснила Поліщук.

“Більше того, попрацювавши, малюки отримають за роботу гроші – гривники, які зможуть обміняти на солодощі чи сувеніри у нашій крамничці. Таким чином ми формуємо у дітей певну модель суспільства – що для того, щоб щось заробити, треба працювати, що кошти не просто нізвідки беруться”, – додала Поліщук.

Фестиваль влаштовують для дітей від 2 до 18 років. Він триватиме з 11:00 до 16:00.

“Усі 100 професій малюки освоїти і побачити, певно не встигнуть, а от половину – точно спробують за 5 годин”, – додала Поліщук.

Вона наголосила, що вхід на захід вільний. Але дорослим заходити можна лише у супроводі дітей.

Фото з facebook-сторінки організаторів 

Українська правда. Київ