Найбарвистіші міста світу

29 Червня 2016 17:06

Від блакитного іспанського містечка до буйства барв Буенос-Айреса – ці п’ять міст помітно вирізняються на кольоровій палітрі світу.

Монохромне місто

-Image copyright Mark Fischer

Блакитне вбрання крихітного містечка Хускар, що неподалік від Малаги, виглядає на диво не відповідним білосніжному кольору всієї Андалусії.

Стіни його будинків також колись були білими, але на прохання творців стрічки “Смурфики” мешканці міста погодились пофарбувати свої будівлі в блакитний колір на час промо-кампанії фільму.

Втім, коли компанія Sony запропонувала перефарбувати місто в його первозданний колір, 220 мешканців Хускар одностайно відмовились. Справа в тому, що нікому невідоме раніше містечко почало приваблювати небувалу кількість туристів.

50 відтінків блакитного

--Image copyright Mark Fischer

В чотирьох годинах їзди від Феса на схилах марокканського хребта Ер-Риф причаїлося містечко Шавен, середньовічні стіни якого пофарбовані в усі відтінки блакитного.

Колись у XVI сторіччі в цих місцях ховались іспанські євреї, які втекли від інквізиції. І хоча зараз більшість з них вже давно іммігрували в Ізраїль, лазурний лабіринт провулків так і залишається їхньою спадщиною.

Засіб від головного болю

=-Image copyright Thinkstock

Як розповідає стара легенда, коли голландці в XIX столітті правили на карибському острові Кюрасао, тодішній губернатор оголосив, що причиною його жахливих мігреней є сонячні проміні, які віддзеркалюють білі стіни міста.

Офіційним указом мешканцям міста наказали пофарбувати стіни своїх будівель у будь-який колір окрім білого. Так сьогоднішній Віллемстад – столиця острову, а також об’єкт Світової культурної спадщини – має дякувати недугу однієї людини за різнокольорову пастель своїх вулиць.

Тропічна палітра

-0Image copyright Thinkstock

У чарівному передмісті Пуерто-Ріко – Старому Сан Хуані, відомому європейською архітектурою, жодний колір будинків не повторюється двічі. Пальми надають Сан Хуану атмосферу тропічного містечка. А за його барвистими фасадами ховаються найкращі ресторани і бари міста, які ввечері притягують натовпи туристів і місцевих.

З підручних матеріалів

6Image copyright Thinkstock

Здається в робітничому районі Буенос-Айреса Ла-Бока зібрано всі палітру кольорів. Ла-Бока розташована в гирлі річки Ріашуелу. Район будували з підручних матеріалів з довколишніх верфей. Щоб пофарбувати будинки, мешканці підбирали залишки фарби від кораблів. Так і народилось одне з найяскравіших міст світу.

Джерело: bbc.com