Не бульйоном єдиним: смачні ліки для всіx різні

26 Червня 2016 11:33

Представлені страви домашньої кухні, які люди з різних країн їдять, щоб швидше одужати.

Експерти порталу Business Insider з’ясували, яка національна їжа допомагає жителям різних країн справлятися з хворобою. У деяких куточках світу для одужання воліють їсти легку, таку, що швидко засвоюється шлунком, їжу, а в деяких – гостру та ситну, пише, цитуючи першоджерело,  НВ.

Найефективніші страви для одужання в різних країнах світу виглядають так:

Ідліс, Індія

Ідліс – це рисові галушки, приготовані на пару. Така їжа багата білком і клітковиною. Поєднувати ідліс можна з сиром і цукром або з пряним супом расам.


© Wikimedia Commons

© Wikimedia Commons

 


Арроз Кальдо, Філіппіни

Відвар з рису і курки, приправлений цибулею, часником, імбиром і рибним соусом. Такий суп допомагає боротися з ангіною та іншими інфекційними захворюваннями.

Чорниця, Фінляндія

Чорниця насичена корисними антиоксидантами і вітамінами. У Фінляндії чорницю вважають одним з найкращих джерел відновлення сил і здоров’я.

Курячий суп з локшиною, США

Такий суп, як правило, готують з курки, овочів і яєчної локшини. Ароматний гарячий бульйон є відмінним засобом проти закладеності носа і запалень.


© Karen Schwallie/Flickr

© Karen Schwallie/Flickr

 


Окаю, Японія

Рисова каша, яку часто заправляють приправою фурікаке, цибулею, місо або маринованою сливою умебосі. Теплий гарнір стимулює апетит у людей з порушеним травленням.

Пастіна, Італія

Коли італійці хворіють, вони воліють їсти м’яку їжу. Пастіна – це бульйон з вермішеллю, у який для додаткового смаку додають оливкову олію і пармезан.

Руру, Фіджі

Руру – це тушковане в кокосовому молоці листя азіатської рослини таро. Це листя є потужним джерелом поживних речовин і діє як заспокійливий засіб.


© tikamika.com

© tikamika.com

 


Рибний суп з рисом, Сінгапур

Рисова каша, до якої додають шматочки риби, соєвий соус і перець. А такий компонент страви, як імбир, не лише надає аромат, але й усуває біль у горлі.

Кічарі, Пакистан

Густий суп із суміші рису і сочевиці, до якого додають різні овочі: цвітну капусту, картоплю, зелений горошок. Зверху таку кашу поливають топленим маслом.

Суп з цвітної капусти, Норвегія

Цвітна капуста багата на клітковину і бета-каротин. Суп з такої капусти готується досить легко, усуває слабкість і нормалізує роботу травної системи.

Борщ, Східна Європа

Незважаючи на те, що борщ – це основна перша страва українців, він набув широкого поширення і в сусідніх країнах. Рецептів борщу дуже багато, проте всі вони включають буряк, капусту, картоплю, цибулю і часник. Борщ багатий на антиоксиданти і вітамін С.


© liz west/Flickr

© liz west/Flickr

 


Часниковий мед, Угорщина

Щоб подолати хворобу, угорці подрібнюють часник і змішують його з медом. Зазвичай такий мед їдять ложкою.

Суп-локшина, Китай

Рідкий суп-локшина засвоюється шлунком швидко і дозволяє впоратися з недугою. Найчастіше до такого супу додають свинячий жир і кубики помідора.

Тости з мармітом, ПАР

Марміт – це харчовий спред, який виготовляють з дріжджового екстракту. В марміті міститься фолієва кислота і вітамін В. Тости з мармітом полегшують розлад шлунка і харчове отруєння, знімають симптоми нудоти і блювоти.


© Christian Cable/Flickr

© Christian Cable/Flickr

 


Суп з фрикадельками, Мексика

Щоб вилікувати хвороби, мексиканці готують пряний часниковий суп з фрикадельками, м’ятою та іншими запашними травами.

Самгетхан, Південна Корея

Наваристий суп з циплят, клейкого рису, женьшеню, часнику і китайських фініків. Страва дозволяє відновити сили організму.

Гарячий гострий суп, Туніс

Панацеєю від простудних захворювань у Тунісі вважають гарячий і пряний суп, який готується на основі ячменю, локшини або сочевиці. До супу також додають свіжі овочі й томатну пасту.