Неприємна новина для киян: їх чекає нове подорожчання

5 Червня 2016 14:56

33813Холодна вода для киян до початку осені подорожчає приблизно на 30% – до 13,43 гривень/куб. м.. Про це на брифінгу 2 червня заявив голова правління і гендиректор ПАТ “АК “Київводоканал ” Дмитро Новицький, пише news.dtkt.ua.

“На сьогоднішній день мова йде про зростання трохи більше ніж на 30%, тобто до 13,43 гривні/куб.м. Ми очікуємо підвищення після проходження всієї процедури (узгодження з Нацкомісією з регулювання в сфері енергетики і комунальних послуг – ред.) – це від 1 липня до 1 вересня “, – сказав він.

За словами Новицького, підвищення тарифу на холодну воду пов’язане зі збільшенням вартості електроенергії, а також зміною податкового законодавства.

“Ми говоримо про коригування тарифу, пов’язаного зі зростанням вартості електроенергії. За останній рік вартість електроенергії збільшувалася 5 разів. Також були внесені деякі зміни в податкове законодавство, і змінився порядок та обсяг сплати відповідних податків. І ми також повинні це передбачити в тих змінах, які ми плануємо провести”, – пояснив гендиректор “Київводоканалу”.

Як відомо, з 1 липня тарифи на гарячу воду для мешканців Києва зростуть майже у 2 рази – до 78 гривень за кубометр.З 1 березня тариф на електроенергію зріс в середньому на 25% і становить 57 копійок – 1,56 гривні за кіловат.