Нестандартні й дивовижні дизайнерські будинки для життя зі всього світу: є на що подивитися

7 Червня 2016 17:31

Деяким власникам і будівельникам житлових будинків приходять в голову дивні феєричні ідеї.

Будівництво власного будинку — заняття дуже захоплююче. Ось де справді можна відійти від усіх стереотипів і дати волю фантазії. Нездійсненних проектів практично не існує. Сучасна інженерна та архітектурна думка здатна втілити найсміливіші бажання замовника і зробити житловий будинок, хоч з каменю, хоч із скла, хоч з металу.

dobri-porady.pp.ua представляє добірку самих нестандартних і дивовижних дизайнерських будинків для життя зі всього світу метражем від 1 до 400 кв. м.

Надихайтеся і проектуйте. Мрії збуваються!

Прозорий будинок в Японії

Будинок загальною площею 55 кв. м. був побудований за проектом архітекторів Sou Fujimoto Architects. У ньому скляні стіни і багато сонячного світла. Але сховатися від сторонніх очей в ньому не вийде.

Будинок для скейтбордингу

Будинок, в якому можна переміщатися на скейті, буде побудований в Малібу на замовлення засновника компанії Etnies, що виробляє одяг і взуття для скейтбордистів, Pierre-Andre Senizergues. Він буде обставлений меблями, спеціально створеними для шанувальників скейтів.

Найвужчий будинок у світі

У самому вузькому місці будівля має ширину 72 сантиметри, а в найширшому — 122 сантиметри. У будинку є все необхідне: кухня з невеликою їдальнею, вітальня з кріслом, санвузол та спальня з робочим місцем. Будинок втиснули в щілину між висотками у Варшаві. Архітектор Якуб Щесни.

Будинок у водонапірній башті

Студія дизайну BHAM перетворила стару водонапірну башту в Бельгії на  житловий будинок. Висота вежі становить 30 метрів, а діаметр — 20. Загальна площа шестиповерхового будинку становить 400 кв. м.

Будинок Флінстоунів

Незвичайна споруда збудована в «печерному» стилі за мотивами популярного мультсеріалу «Флінстоуни». Власники незвичайного будинку — легендарний американський телеведучий Дік Кларк і його дружина.

Найменший будинок у світі

Архітектор і дизайнер Ван Бо Ле-Ментцель (Van Le Bo-Mentzel) створив будинок, який займає площу всього у 1 кв. м. У будинку є два вікна, дах,  двері і розкладний стіл всередині. А якщо покласти будинок на одну зі стін, приміщення перетворюється в спальню.

Будинок з гіркою

Триповерховий житловий будинок був побудований в Японії архітектурної студією Level architects. Його особливість полягає в тому, що з третього поверху на перший можна спуститися не по сходах, а скотитися по самій цій гірці.

Будинок-камінь

Цей незвичайний будинок був побудований в горах Португалії і приваблює багато туристів.

Будинок в церкві

Бюро «Zecc Architecten» адаптувало порожній храм під звичайне сімейне житло. Проект успішно здійснений в Нідерландах.

Будинок-молюск у Мексиці

Будинок Senosiain Arquitectos’ Nautilus був спроектований за індивідуальним замовленням для молодої пари з двома дітьми. Жителі, перебуваючи всередині, відчувають себе подібно равлику, пересуваючись з одного приміщення в інше спиралиевидной сходах.