Подорожуй європейськими музеями з аудіо-гідами українською

8 Червня 2016 10:26

Національний музей історії України перекладає тексти для аудіо-гідів європейських музеїв українською мовою.

Національний музей історії України активно працює над популяризацією української мови на європейській арені. Тому було розпочато роботу над проектом, який допоможе українцям комфортно почувати себе в європейському культурному середовищі, отримуючи екскурсійну послугу українською мовою. З цією метою налагоджується культурна співпраця з провідними музеями Європи, і НМІУ з радістю пропонує закордонним колегам свої послуги щодо перекладу українською мовою текстів музейних аудіо-гідів. Партнером музею в такій потрібній та важливій справі стала Національна радіокомпанія України.

Наша ініціатива має безліч позитивних сторін. По-перше, вона сприятиме підвищенню іміджу України на міжнародному рівні, розповсюдженню української мови в культурних осередках європейських країн. Ми прагнемо, аби туристи з України також мали змогу слухати екскурсії рідною мовою, як цим вже забезпечено мандрівників з інших країн. По-друге, це допоможе налагодити партнерські відносини та взаємовигідну співпрацю з багатьма музеями Європи, втілювати з ними нові спільні проекти.

Закладами, де вперше буде реалізовано цей проект, стали Угорський національний музей та найпопулярніший нині в Будапешті музей «Дім терору». Це перший крок у планах співпраці Національного музею історії України та Посольства Угорської Республіки в Україні.

Тексти аудіо-гідів для музею «Дім терору» вже перекладені українською мовою співробітниками Національного музею історії України, найближчим часом буде здійснено їх студійний запис.

Ми впевнені, що наша ініціатива зацікавить європейських колег – радо запрошуємо до співпраці!

Більше інформації про роботу Національного музею історії України – на  офіційному веб-сайті.