Природні замінники ліків, що зустрічаються на кожному ринку

7 Червня 2016 15:23

Більшість нині існуючих аптечних препаратів в тій чи іншій мірі викликають побічні дії на організм людини. Альтернативою сумнівним лікам слугують природні аналоги, відомі людству з давніх давен.

Куркума — проти радикуліту

 Автор: nashaplaneta.su

Протизапальні знеболюючі засоби, які при знають при сильних болях під час артритів та викликають проблеми з нирками і печінкою. Від них погіршується зір, зявляються алергічні реакції у вигляді кропив’янки і свербежу.

Аналогічну знеболювальну, жарознижувальну та протизапальну дію без побічних дій має куркума. Людям з артритом і радикулітом рекомендується частіше додавати в свою їжу цю спецію.

Імбир знижує ризик розвитку раку

 Автор: svit24.net

Дослідники Університету штату Джорджія (США) з’ясували, що екстракт імбиру зупиняє ріст злоякісних пухлин і навіть зменшує їх розміри без побічних ефектів для організму. При сушінні або приготуванні коренів імбиру утворюється речовина ,що діє набагато ефективніше ліків, котрі застосовують при хіміотерапії.

Цілющі властивості імбиру були підтверджені і в ході експериментів, які проводилися біологами Університету імені короля Абдулли в Саудівській Аравії. Вчені піддавали злоякісні клітини дії необробленого екстракту кореня імбиру і підтвердили його високу протиракову активність .

Мед, цибуля та часник – природні антибіотики

 Автор: vashsovet.com.ua

На відміну від синтетичних антибіотиків їх природні аналоги безпечні для мікрофлори кишечника. Найсолодший природний антибіотик – це мед. Універсальними ліками є часник – гроза бактерій, вірусів і грибкових інфекцій. Антибактеріальну і антисептичну дію надає звичайна цибуля — цю її властивість активно використовували наші предки.

Яблука­ – природні антиоксиданти

 Автор: lifeglobe.net

Якщо з’їдати всього одне яблуко в день, за місяць можна майже на 40% знизити вірогідність забруднення судин бляшками. Такий ефект дають природні антиоксиданти, що містяться в яблуках: саме вони забезпечують здоров’я судин.

Джерело: gazeta.ua