Розумні чоловіки рідко зраджують дружинам – вчені

27 Червня 2016 15:24

Дослідники виявили, що люди з вищим рівнем IQ надають більше значення сексуальній моногамії в порівнянні з їх менш інтелектуальними однолітками.

Доктор Сатосі Канадзава, спеціаліст лондонської школи економіки і політичних наук, провів це дослідження і опублікував результати в березневому номері журналу «Соціальна психологія». У рамках дослідження він встановив зв’язок між соціальними відносинами і IQ серед тисяч підлітків і дорослих.

Канадзава дійшов висновку, що розумні чоловіки частіше цінують моногамію і сексуальну винятковість, на відміну від чоловіків із нижчим рівнем інтелекту. Доктор стверджує, що зв’язок між інтелектом і моногамією у чоловіків сягає свого коріння ще в часи еволюційного розвитку.

«Сексуальна моногамія – це еволюційно нова якість, яка принесла б мало користі для стародавнього чоловіка, який був запрограмований на те, щоб запліднювати якомога більше жінок», – стверджує Канадзава. Слід зазначити, що подібний зв’язок між традиційною сексуальною мораллю та інтелектом відсутній у жінок. Дослідники не знайшли доказів того, що розумні жінки частіше залишаються вірними.