Слід збільшувати рівень життя у Києві, а не мільярди субсидій

9 Червня 2016 13:43

The Cabinet of Ministers of Ukraine intends to allocate from the national budget 2015 UAH 12.5 billion in subsidies to the population for the utility services.

Замість того щоб реально працювати на покращення рівня життя,  cтолична влада збирається спрямувати на опалювальний сезон 2016/2017 років 12 млрд грн на субсидії на житлово-комунальні послуги. Зокрема, владі  потрібно звернути увагу на збільшення робочиx місць для киян, модернізацію житлово-комунального фонду та впровадження новітніx технологій економії теплової енергії, розвиток дієвиx програм соцзаxисту для киян та надання якісниx комунальниx послуг. Це може врятування громадян від суцільного зубожіння та наблизити місто до європейськиx стандартів

Таку думку висловив експерт з місцевого самоврядування, голова ГО “Муніципальна ліга Києва”  Олександр Федоренко, коментуючи заяву столичної влади щодо збільшення суми наданих киянам субсидій з 6 до 12 мільярдів гривень.

« Влада готує й готова до  збільшення удвічі фінансового ресурсу для соціальної допомоги киянам, підтримуючи субсидіарну політику уряду та мотивуючи це не тільки зростанням тарифів, але й  зростанням кількості сімей, яким ці ж тарифи виявляться не по кишені. Більшість киян будуть змушені ставати в чергу за  субсидіями, випрошуючи  у держави гроші на те, щоб  не замерзнути взимку та помитися .  Відтак, столична влада фактично визнає прогресуючий рівень бідності мешканців столиці і власне неробство. Бо справжня влада має працювати на боротьбу з нужденністю, а не навпаки», – говорить експерт.

Нагадаємо, вже з липня на українців чекає ще одне комунальне “покращення”: тарифи на теплову енергію та послуги центрального опалення зростуть майже вдвічі – на 75-90% , а  тарифи на гарчу воду для мешканців Києва зростуть майже у 2 рази – до 78 гривень за кубометр.

Також,  з 1 вересня 2016 року знову подорожчає електроенергія– тариф зросте до 71,4 копійки – 1,64 гривні за кіловат.