Томенко прокоментував “тарифну війну” між Тимошенко та Гройсманом

24 Червня 2016 10:35
Фото 112ua

Фото 112ua

Громадський діяч Микола Томенко розповів про “тарифну війну” між Юлією Тимошенко та Володимиром Гройсманом

Про це він повідомив у програмі “Про політику” з Сергієм Руденком на Еспресо.TV.

“Скільки б нам не розповідали політтехнологи про самостійність Гройсмана, – це міф. Його поставили на посаду прем’єра, згідно стратегії Петра Порошенка єдиної вертикалі. Сьогодні ми вже згадували НКРЕП , – голова якого, посів цю посаду у 26 років і раніше ніде, крім “Рошен”, не працював.

Мені здається, що сьогодні команда Порошенка зрозуміла, що Тимошенко є одним з конкурентів на майбутніх президентських виборах. Очевидно, тут буде системна якась кампанія боротьби з нею.

Я не ідеалізую ту угоду, яка була підписана Тимошенко. Але риторика – заради національних інтересів, я чув таку риторику за часів команди Януковича”, – констатував Томенко.

За його словами, можливо, Гройсман згадав ті часи, коли він був у команді Януковича, а всі стояли на Майдані.

“Тож він ту риторику згадав і оновив. Це такий супер політичний цинізм. Спочатку, Гройман робив все, щоб показати, який він великий “майданівець”, обнімався з Тимошенко і казав – будемо разом будувати нову країну проти Януковича і голосами “Батьківщини” і коаліції у тому числі, приходив до влади – став головою ВР і так далі”, – вважає Томенко.

На його думку, така заява Порошенка проти Тимошенко – знак того, що президент розуміє, що на сьогодні вона ключовий політичний опонент у політичному ландшафті, який склався.

“Парадокс у тому полягає, що велика кількість людей зараз взагалі не має чіткої політичної позиції.
З тих людей, які визначилися, об’єктивно – Тимошенко на першому місці. Порошенко відсунувся десь на 3-4-те місце”.

Щодо ситуації з тарифами, яка склалася, то Томенко переконаний, що Гройсман не мусив би говорити про те, що було шість років тому, якщо він не генпрокурор.

“Прем’єр мусить пояснити 9 мільйонам сімей, яких він написав у майбутні субсидії. Це порядка 30 мільйонів людей – 60% України. Він сказав, що шановні, наш уряд робить вас жебраками, а з субсидіями ми вам допоможемо. Я не розумію загальну логіку – мовляв, ми з корупцією боремося, вона непрацююча”, – переконаний громадський діяч.