У Києві починає працювати сервіс замовлення таксі Uber

30 Червня 2016 16:06
У Києві починає працювати таксі Uber

Фото: Reuters
У компанії запевнили, що будуть працювати, дотримуючись українського законодавства

У Києві з четверга, 30 червня, починає працювати сервіс замовлення таксі Uber. В Україні Uber буде працювати тільки з водіями, у яких є ліцензія на перевезення і довідка про несудимість, повідомляє Ain.ua.

Якщо таксист хоче працювати з компанією безпосередньо, то йому необхідно оформитися як ФОП (фізична особа-підприємець). Як альтернатива, водії можуть працювати через посередника, який буде стягувати за свої послуги комісію. Зазвичай офіційні партнери Uber залишають собі близько 15% від заробітку водія.
Повідомляється про те, що замовлення буде отримувати найближчий до місця виклику водій. Щоб прийняти замовлення, у шофера є 10-12 секунд, інакше заявка клієнта буде передана іншому.
Тарифи в Uber формуються так: базова ставка (плата за подачу) + тариф за кілометр + тариф за хвилини.
Сервіс працює в більш ніж 300 містах, включаючи 50 міст в регіоні EMEA, в якому планує розростатися і надалі. В Україні представництво Uber відкривають вперше.
Як повідомляв Корреспондент.net, після анонсування появи Uber в Києві столичні таксисти вийшли на пікет перед мерією. Водії вимагали створити рівні і конкурентні умови роботи на ринку таксомоторних перевезень – послуги Uber обходяться клієнтам набагато дешевше, ніж від компаній таксі.
У свою чергу Uber запевнили, що сервіс має намір працювати у відповідності до українського законодавства.