У Києві за рік хочуть відкрити Музей тоталітарного минулого

2 Червня 2016 13:26
novostimira.com.ua

novostimira.com.ua

Влада Києва планує створити і у наступному році відкрити Музей тоталітарного минулого, куди звезуть всі пам’ятки, які потрапили під декомунізацію. Про це повідомив заступник міського голови — секретар Київради Володимир Прокопів.

Серед місць, де можуть створити такий музей, розглядають: Музей народної архітектури та побуту Пирогово, парк Партизанської cлави, Ботанічний сад імені академіка Олександра Фоміна, парк Нивки та ВДНГ, повідомляє ВВС.Україна.

«Експерти вважають, що найоптимальнішим місцем є Національний комплекс „Експоцентр України“ (ВДНГ). Поки ж є рішення про розміщення всіх демонтованих пам’ятників на території Державного музею авіації в Жулянах», — розповів пан Прокопів.

Інститут національної пам’яті спільно з арт-менеджером і громадським діячем Володимиром Кадигробом розробляють концепцію музею.

В КМДА сподіваються, що музей стане туристичною принадою.

«Уже за місяць ми плануємо завершити розробку відповідної концепції і сподіваємося, що восени публічно обговорюватимемо проект з усіма деталями та візуалізацією. А до наступного року повністю облаштуємо музей», — розповів пан Кадигроб.

Джерело:Рідна країна