У Києві знесуть “хрущовки” в одному з районів

6 Червня 2016 11:27
Автор фото: Сергій Ніколаєв, "Сегодня"

Автор фото: Сергій Ніколаєв, “Сегодня”

У Деснянському районі Києва (лівий берег Дніпра) на ділянці в межах вулиць Мілютенка, Шолом-Алейхема, Братиславської та Лісового проспекту знесуть старі п’ятиповерхівки і побудують на їхньому місці житловий комплекс з багаторівневим паркінгом.

Такі зміни відбудуться в рамках комплексної реконструкції кварталів, передає прес-служба КМДА.

Реконструкція будинків у районі передбачена проектом Детального плану території в межах зазначених вулиць.У п’ятницю, 3 червня, в Департаменті будівництва і архітектури оголосили про завершення розробки проекту.

“Для відселення мешканців передбачено побудувати стартовий житлово-громадський комплекс на 282 квартири на вільній від капітальної забудови області та блок торгово-побутового призначення з багаторівневим паркінгом. У перспективі передбачено зведення житлових висоток на місці застарілої п’ятиповерхової забудови з метою поетапного відселення їх мешканців”, – йдеться в повідомленні.

Будівництво Лісового масиву в часи СРСР в 1965 році. Перші мікрорайони споруджувалися у 1965-1973 роках. Основну частину житлового фонду Лісового складають старі радянські споруди: 136 панельні і 54 цегляні “хрущовки” і кілька будинків пізнього радянського періоду.

Джерело: Сегодня