У “Київській фортеці” презентують інтерактивну екскурсію та виставу “Той самий Мюнхгаузен”

6 Червня 2016 16:57

11 червня на киян та гостей столиці чекає подія “два в одному”:

– О 18.00 у театрально-виставковій залі Київської фортеці відбудеться презентація інтерактивної екскурсії “Той самий Мюнхгаузен”, яка проведе по київським слідам справжнього легендарного барона Мюнхгаузена

– О 19.00 прямо на площі Київської фортеці просто неба  можна буде побачити знамениту виставу “Той самий Мюнхгаузен” (показ вистави буде перенесено до приміщення виключно у разі дощу). Для глядачей передбачено на площі посадочні місця.

«Киянам і гостям столиці ми презентуємо нову екскурсію «Той самий Мюнхгаузен», – розповідає в.о. Генерального директора НІАМ «Київська фортеця» Оксана Новікова-Вигран. Тему екскурсії вибрано не випадково, оскільки справжній Барон бував у Києві, зокрема жив у Київській фортеці. Ми знаємо про Мюнхгаузена в основному по чисельним літературним творам, які овіяли його історичну постать легендами. І тому багато хто навіть не знає, що Барон Мюнхгаузен – постать історична. Життя Барона було дійсно дуже цікавим і сповненим пригод, які стали фундаментом для його розповідей. Екскурсанти зможуть дізнатися багато нового про Київ 18-му сторіччя, поспілкуватися з Бароном Мюнхгаузеном, почути його розповіда наживо.»

«Ми вирішили відновити у Києві європейську традицію показу вистав просто неба, – розповідає керівник Театру Інна Гончарова. – Тому вже вдруге кияни зможуть побачити Мюнхгаузена не на сцені, а на тлі старовинних будівель Київської фортеці. Вперше такий показ відбувся у вересні 2014 року. І тоді і ми, і глядачі змогли оцінити унікальні акустичні можливості великої площі Киїської фортеці. Адже ми граємо без мікрофонів. Це великий драйв робити щось новее та складне!»

Хто він, Той самий Мюнхгаузен? –- брехун і дивак або, навпаки, людина, яка завжди говорить тільки правду? Це повинен вирішити для себе кожен глядач. Адже між правдою і неправдою майже немає межі. Так само, як немає її між комедією і трагедією, які обидві завжди поруч в житті людини.

Вистава рекомендується для перегляду дітям від 10 років і старше, а також всім дорослим, незалежно від віку. Прекрасний привід для сімейного перегляду. Отже, посміхайтеся, панове, посміхайтеся!

Початок події:11 червня 2016 18:00

Закінчення події:11 червня 2016 21:00

Вартість:безкоштовно

Телефон:0506556244

Адреса:м. Київ, вул.Госпітальна, 24 а, вхід з боку бульвару Лесі Українки між будинками 12 і 14

Джерело: prostir.museum