У столиці презентують арт-проект “Мене тут немає”

14 Червня 2016 16:15

imageМузей історії Києва в рамках Kyiv Art Week презентує арт-проект сучасного мистецтва  “Мене тут немає” 16.06.2016 — 28.06.2016.

16 червня в Музеї історії Києва відбудеться презентація спецпроекту “Мене тут немає” в рамках програми заходів Kyiv Art Week.

Митці проекту звертаються до теми ескапізму (саморуйнування, втечі від реальності), наслідком чого є формування нових субкультур. Андеграундне життя, що існує паралельно із загальносуспільним, з кожним роком набирає все більших обертів. Причиною цього є прагнення людей уникнути сучасних проблем реального життя. Але це життя, в якому дуже легко можна втратити життєві орієнтири.

У проекті бере участь арт-група GORSAD, яка більше відома за кордоном, аніж в Україні. Персональні виставки GORSAD проходили в Берліні, Лондоні, Нью-Йорку та Мальме, а їхні фотороботи публікували такі видання як Dazed and Confused, VICE magazin, Libération та ін. Фотографії групи присвячені стилю сучасних рейверів, які прагнуть протистояти нав’язливим стереотипам про красу, формуючи власну ugly-естетику. Персонажі цих фотографій – сміливі, бунтівні, провокативні; вони живуть за власними правилами та принципами, нехтуючи загальноприйнятими уявленнями суспільства про мораль та дозволене.

У рамках дослідження теми андеграунду відвідувачі матимуть змогу переглянути документальне відео, зняте британським виданням i-D під час рейву СХЕМА, що на сьогодні є наймасштабнішим в Україні.

В арт-проекті «Мене тут немає» будуть представлені фотороботи Майї Іви, Антона Шебетко, серія глітч-арту Андрія Сігунцова, інсталяція Назара Шешуряка, короткометражний фільм і перформанс Саші Нікітіної та серія індустріальних фотографій анонімної групи indie_rage.

Оскільки альтернативна культура андеграунду, що вже давно є визнаною в усьому світі, в Україні донині залишається поза увагою громадськості, основна мета проекту — ознайомити публіку з роботами молодих митців і фотографів, героями яких стали представники молодого покоління, що обрали життя поза суспільними нормами.
Під час відкриття відбудеться презентація журналу про сучасну електронну музику «ПІВНІЧ».

Виставка «Мене тут немає» триватиме з 15 до 28 червня 2016 р.

Джерело: socportal.info