Україна входить до десятки країн з найкращим потенціалом виробництва біогазу

6 Червня 2016 15:28

Україна входить в ТОП-10 країн, які мають кращі потенційні можливості виробництва біогазу. Про це сказав міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Французької Республіки в Україні Ізабель Дюмон, передає УНН.

Глава Міненерговугілля запевнив у дотриманні Україною всіх зобов’язань з використання альтернативних джерел енергії та оплати «зеленої» генерації. За його словами, розроблено програму, яка дозволить впроваджувати проекти з використання відновлюваних джерел енергії, зокрема, біогазу.

«Україна входить в 10 країн, які мають кращі потенційні можливості виробництва біогазу, – зазначив міністр, коментуючи економічну вигоду від використання такого джерела енергії. – Ми плануємо і надалі втілювати проекти з використання альтернативних джерел енергії».

Французька сторона запропонувала підготувати і надати інвестиційні проекти, які можуть бути запропоновані французьким інвесторам вже в червні цього року. Сторони домовилися про подальше інформування щодо можливостей взаємовигідного співробітництва двох країн в енергетичній галузі з метою зацікавленості інвестувати в енергетичну галузь України.

Джерело: ecotown.com.ua