В Україні хочуть створити Національну туристичну організацію

23 Червня 2016 18:34

43Рішення щодо створення Національної туристичної організації було ухвалено у рамках першої Міжнародної конференції у сфері туризму «Брендинг дестинацій: запорука побудови успішної репутації», що пройшла у Києві.

Про це повідомляє Міністерство економічного розвитку і торгівлі.

«Під час конференції представники 12 провідних туристичних регіонів та міст України підписали Меморандум про взаєморозуміння у сфері туризму та курортів між регіональними асоціаціями, який передбачає створення Національної туристичної організації. Національна туристична організація має стати платформою для спілкування та співпраці між державою, регіонами та бізнесом», – йдеться у повідомленні.

Під час конференції віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе зазначила, що туризм – це найменш ризикована й найбільш перспективна, з економічної точки зору, сфера вкладання інвестицій, яка є реальним джерелом зростання ВВП, надходжень до бюджету та створення додаткових робочих місць.

У МЕРТ звертають увагу, що наступного року міністерство має намір отримати близько 32 млн грн на реалізацію Стратегії розвитку туризму 2020. Цей документ визначає 10 основних напрямків розвитку туристичної галузі України, де створенню бренду України приділяється велика увага.

Джерело: Укрінформ