В Україні пиво подорожчає в півтора рази

21 Червня 2016 11:21

mify-o-pive_0З урахуванням нових акцизів та запланованої інфляції в 26%, виробники пива в Україні очікують підвищення роздрібних цін до 50%.

Про це повідомив Андрій Мокряк, аналітик компанії Pro- Consulting, повідомляє ubr.ua.

— У поточному році акциз на пиво зріс в два рази і склав 2,48 гривень за літр пінного. З урахуванням нових акцизів та запланованої інфляції в 26%, виробники пива очікують підвищення роздрібних цін до 50% , — заявив Мокряк.

За словами експерта, спроби компенсувати втрати внутрішнього ринку виходом на зовнішній виглядають досить туманними.

З початку осені 2014 року продажі пива в РФ, основним покупцеві українського пива, фактично припинилися. Скоротилися масштаби торгівлі і з двома іншими найбільшими покупцями — Молдовою і Білоруссю. В результаті підведення підсумків 2015 року виявився, що експорт пива з України впав в два рази. Відшкодувати втрати в певній мірі вийшло за рахунок збільшення продажів в сусідню Польщу, але поки що це не вирішило глобальних проблем, — додав Мокряк.

За словами аналітика компанії Pro-Consulting, останні роки український ринок пива знаходиться в депресії.

— У минулому 2015-му році сумна ситуація досягла свого апогею — виробництво і продаж хмільного напою скоротилися на 20%. За 2015 рік у нашій країні виробили 194,2 млн. дал. А 3 роки тому ця цифра становила 300,5 млн дал, — сказав Мокряк.

Джерело: socportal.info