Відпочивайте в Україні! Мандруйте Україною! Любіть Україну!

2 Червня 2016 13:59

14-14Додам трохи позитивного, цікавого і рідного, українського, у наше життя.

Розпочався найцікавіший етап акції «7 чудес України: історичні міста та містечка»: Інтернет-голосування, презентації фіналістів, прес-тури і опитування експертів.

Нагадаю, 1  червня Оргкомітет оголосив 21 фіналіста акції та повідомив про початок Інтернет-голосування на офіційному сайті акціїwww.7chudes.in.ua.

Ми вирішили провести цей етап саме у літній період, щоб максимально спонукати українців до відпочинку у власній країні, де є все – і море, і гори, і вікові ліси, і стародавні замки, і унікальні святині та музеї.

Отож, наша акція відіграє, з одного боку, об’єднавчу функцію – у списку з 21 фіналіста представлені майже усі області України, з іншого – економічну, адже одна з наших цілей – підтримати місцеві громади, щоб за рахунок збільшення потоку туристів, наповнювалась місцева казна, а не іноземні бюджети.

За звання найкращих міст змагатимуться: іПетриківка, що на Дніпропетровщиніунікальна пам’ятка, включена до Списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО; і Сковородинівка, що на Харківщині, де жив і похований видатний мислитель Григорій Сковорода;  і Бердянськ, на Запоріжжі, де створені усі умови не тільки для гарного відпочинку на морі, а і для знайомства з унікальними куточками південних степів України, де жили древні скіфи; це і комплекс пам’яток відомого античного міста-держави Ольвії, що за 40 км від Миколаєва, та інші цікаві, самобутні, багаті на історію та культуру міста України.

У попередніх роках наш Фонд «Рідна країна» вже проводив інші етапи всеукраїнської акції «7 чудес України», які виявились дуже популярними і успішними. Україна вже визначила «7 історико-архітектурних чудес України» (2007 р.), «7 природних чудес України» (2008 р.), «7 чудес України: замки, фортеці, палаци» (2010 р.) та «7 чудес Києва» (2013 р.). Ми також виготовили різноманітну поліграфічну продукцію та відзняли 40 пізнавальних фільмів, які безплатно можна переглянути онлайн і скачати на сайті акції.

Тепер – час обрати найкращі історичні містечка. Отож, голосуйте на офіційному сайті акціїwww.7chudes.in.ua до 25 вересня 2016 року і оберіть свої 7 переможців!

Джерело: Сайт М.Томенка