Уявіть собі неповторний аромат свіжозвареної кави — слів буде недостатньо, щоб описати цей чудовий напій. Ранок мільйонів людей по всьому світу починається з чашки підбадьорливої кави. І в кожній країні свої секрети її приготування.
Яєчна кава (В’єтнам)
scontent
В основі рецепту — яєчний жовток, згущене молоко, цукор і гаряча кава.
Лапландська кава (Фінляндія)
bincangkopi
У чашку спочатку кладеться лапландський сир, потім заливається кава.
Еспресо по-римськи (Італія)
unaitalia
Еспресо з часточкою лимона, причому перед вживанням лимон треба «розплющити» ложечкою об стінки або дно чашки.
Лагрима (Аргентина)
receptai
В молочну піну додається лише пара крапель міцної кави. Простіше кажучи, це скоріше молоко з кавою.
Бонбон (Іспанія)
flickr
Це еспресо зі згущеним молоком. А якщо змішати половину звичайного молока з половиною згущеного молока, вийде leche y leche.
Кава зі спеціями (Марокко)
datasphere
Суміш спецій як то насіння кунжуту, чорного перцю і мускатного горіха з кавовими бобами перемелюється, і виходить… дійсно сильний напій.
Кава з чаєм (Гонконг)
youth-time
Мікс з кави і чаю з молоком вражає з першого ковтка! Знадобиться 4 пакетики чорного чаю, перець, згущене молоко і 2 шота кави.
Фраппе (Греція)
republikakobiet
Кава, морозиво, згущене молоко, крижана вода — ось інгредієнти смачного frappe.
Фарисей (Німеччина)
essen
Цей напій винайшли у Німеччині для того, щоб маскувати наявність алкоголю на сімейних урочистостях: під рясною з шапкою збитих вершків «ховається» пристойна порція рому в каві.
Тоуба (Сенегал)
coffeebeanjunkie
Під час обсмажування кави додаються зерна гвінейської перцю. Сам напій заварюється як звичайна фільтрована кава.
Кава з часником і медом (Туреччина)
flickr
Популярний напій в Туреччині. Ця кава ще називається «Рецепт старого мавра».
Кава з апельсином (Ямайка)
finecook
Ямайка в першу чергу асоціюється з ромом. Не дивно, що традиційну ямайську каву готують, додаючи в нього цей міцний алкогольний напій.
Фото на превью: datasphere
Джерело: dobri-porady.pp.ua