З початку конфлікту на Донбасі загинуло 9,449 тис. людей, – ООН

29 Червня 2016 14:09
Фото Reuters

За останніми даними Організації Об’єднаних Націй, під час конфлікту на сході України загинуло 9,449 тис. людей, ще 21,843 тис. отримали поранення. Про це повідомив помічник Генерального секретаря ООН з прав людини Іван Шимонович, виступаючи в середу на Раді ООН з прав людини у Женеві, передає ORF.

Він зазначив, що з щонайменше 9,449 тис. загиблих близько 2 тис. були цивільні особи. З його слів, більшість з них загинули під час хаотичних обстрілів житлових районів.

І.Шимонович також поінформував, що 21,843 тис. осіб отримали поранення на Донбасі. Таким чином, загалом постраждали 31,292 особи.

Це “приблизні оцінки”, фактична кількість жертв з моменту початку бойових дій на сході України в квітні 2014 року, ймовірно, буде набагато вищою, пише видання. Як зазначається, ці підсумки стосуються загиблих українських солдатів, членів незаконних збройних формувань і цивільних осіб.

Крім того, І.Шимонович зауважив, що завдяки переговорам про припинення вогню між українськими силами і проросійськими сепаратистами, кількість жертв серед цивільного населення впала до рівня нижче десяти убитих і 30 поранених в місяць з вересня.

Проте, угода про припинення вогню неодноразово порушувалася. “Ситуація в Україні непередбачувана”, – підкреслив він. Вказано, що без подальших кроків щодо встановлення міцного миру, є загроза ескалації конфлікту, що потягне за собою серйозні наслідки для цивільного населення і всього регіону.

Джерело: day.kyiv.ua