Жінка за кермом: факти і міфи

16 Червня 2016 16:52

Жінка за кермом факти і міфи

Не так вже давно жінки стали масово керувати автомобілями, а в деяких країнах зафіксували цікавий факт: за рік слабкій статі видали більше водійських посвідчень ніж чоловікам. Сильній статі стало настільки прикро, що жінка справляється з суто чоловічою справою нітрохи не гірше, що відразу на слуху у всіх стали з’являтися анекдоти і веселі історії. Всі вони на тему небезпечної їзди жінок. Ця стаття познайомить вас з фактами та міфами про жінок за кермом автомобіля.

1. Один знаменитий анекдот оповідає про те, що в момент небезпеки жінка завжди ховається за кермом. Однак, всупереч такої думки, статистика свідчить, що досвідчена жінка-водій на небезпечні ситуації в дорозі реагує набагато швидше, ніж чоловік. Пояснення криються в тому, що від природи у жінки інстинкт самозбереження розвинений набагато краще.

2. Будь-який чоловік з упевненістю робить заяву, що жінки за кермом вкрай неуважні. Але саме прекрасна стать вважається більш відповідальним водієм. І найголовніше те, що жінки на дорозі більш акуратні.

3. Виявляється, у багатьох країнах Європи страховка жінкам обходиться набагато дешевше, ніж чоловікам.

4. Не так давно були оприлюднені результати дослідження про поводження за кермом як чоловіків, так і жінок. Оскільки жінки менш агресивно водять машину, вони практично не провокують ДТП, на відміну від чоловіків. І, природно, до відповідальності за водіння в нетверезому вигляді залучаються чоловіки набагато частіше, ніж жінки.

5. Чому, цікаво, чоловіки думають, що права жінкам видають виключно «за красиві очі»? Інструктора в автошколах заявляють, що жінки на заняттях слухають уважніше, а між тим чоловіки впевнені, що «вони всі знають».

6. Коли купують автомобіль жінки, з них 97% цікавляться подушками безпеки. А у чоловіків цей показник всього 15%.

7. Статистика свідчить, що 65% всіх аварій трапляються з вини водіїв-чоловіків. Решта 35% провокують жінки, але вони не настільки серйозні, як ті, які трапляються з вини чоловіків. Цікавий факт: ДТП, в якому бере участь водій-жінка, частіше трапляється не по тому, що жінка неуважна, а з причини технічної несправності автомобіля. СТО відвідують 39% жінок.

Джерело: facti.info