10 кращих книг про рок-музикантів: історії успіху кумирів

31 Липня 2016 10:24

Вони завоювали серця мільйонів людей, збирали стадіони та отримували шалені гонорари. Більшість з них пройшли шлях від простих хлопців, які захоплювались музикою, виступаючи в місцевих пабах до відомих у всьому світі рок-музикантів, які підкорювали найбільші сцени світу, чиї імена асоціюються з цілим напрямком музики.

Ми зібрали для вас 10 книг, які допоможуть зазирнути за лаштунки життя кумирів мільйонів людей у всьому світі, відкрити для себе невідомі досі факти їх біографії та творчості, знайти натхнення займатись улюбленою справою з подвійною силою та віру в свій успіх.

The Beatles

12

1. Джон Леннон, Пол Маккартні, Джорж Харрісон, Рінго Старр “The Beatles. Антологія”

Яка книга про життя та творчість музичної групи може бути більш достовірною, ніж та, що написана самими музикантами. В ній відтворені враження, переживання, захоплення, – всі грані емоцій ліверпульської четвірки: Джона Леннона, Пола Макккартні, Джорджа Харрісона і Рінго Старра, – вони по черзі розповідають про своє дитинство, про те, як вони зустрілися та стали учасниками групи, про зміни, які відбувались в їхньому житті та як вони на них реагували, – творчий шлях від передісторії і до розпаду групи.

Окрім цього, у книзі Ви знайдете безліч рідкісних фотографій, які були взяті з архівів співаків, а також спогади людей, які у той час співпрацювали з групою.

2. Юлій Буркін, Костянтин Фадєєв “Уламки неба, або Справжня історія The Beatles” 

Вони в прямому сенсі прокинулись знаменитими, такої шаленої популярності за такий короткий час не добивався ніхто. Книга прекрасно передає характери кожного з Бітлів: скромність Рінго, добрий та допитливий характер Джорджа, Пол, який до останнього намагався зберегти гурт та шокуючі вчинки Джона, – написано так, наче спілкуєшся з самими музикантами, наче це вони розповідають свою історію саме тобі.

Автори приділили окрему увагу історіям створення пісень: за яких обставин вони були написані та кому присвячені. Книга переповнена як смішними історіями, так і сумними моментами, розкриває невідомі сторони відомої на весь світ групи, дуже емоційна та жива історія популярного гурту.

The Rolling Stones

050

1. Глен Крауч “Скарби Rolling Stones”

Невелика книга повно розповідає про британську рок-групу, яка розпочинала своє існування, коли The Beatles були на піку популярності і зрештою стали суперниками та конкурентами. Rolling Stones, яку ще називають вічно молодою групою Лондона, вдалося досягти небувалого рівня та творити ось уже понад 50 років, запалювати стадіони з року в рік з новою силою та драйвом.

Книга не дарма має назву “Скарби Rolling Stones”: у ній зібрані “скарби” учасників групи, а саме їх пам’ятні речі. Автор знає, яке значення для фанатів можуть мати старі квитки, буклети з автографами або пропуски за лаштунки – тактильні речі найбільш вдало допомагають зануритись в атмосферу днів найбільшого розквіту творчості групи.

2. Крістофер Андерсон “Мік Джаггер. Великий і жахливий”

Мік Джаггер – легенда року, він зачаровує, дивує, захоплює та шокує публіку. Протягом багатьох років особисте життя музиканта було приховане від сторонніх очей та вух, проте Крістофер Андерсон вирішив висвітлити всі темні закутки, показати скелетів у шафі рок-музиканта. Написана історія базується на численних розмовах з друзями, колегами, подружками та жінками, знайомим та близькими людьми Міка Джаггера. Проте все ж складається враження, що автор зумисне обирав найбільш шокуючі, непристойні та протиречиві факти з біографії співака. Зрештою, читайте й робіть висновки самі.

3. Філіп Норман “Мік Джаггер”

Мік Джаггер завжди був одночасно легендою та загадкою для багатьох людей, можливо, саме це і послужило причиною написання його біографічних книг під кутом зору кожного автора по різному, дещо навіть суперечливо. Це ж видання в більшій мірі стосується творчості гурті Rolling Stones, ніж особистості самого Міка, проте окремі цікаві факти з його життя ви все ж для себе відкриєте безсумнівно.

Queen

Queen1

1. Пітер Фрістоун “Фредді Мерк’юрі. Show must go on”

Автор, Пітер Фрістоун, був близьким другом Фредді, знаходився поруч з ним до самої смерті співака. Він захотів розповісти правду про неординарність, наполегливість та цілеспрямованість, захоплення своєю справою та надзвичайний талант соліста групи Queen, про ту потужну життєву енергію, якою він наповнював все навколо.

Книга написана дуже легко. Це скоріше розповідь про характер, звички, настрої, аніж біографія в звичному її виді, історія розбавлена оповідями близьких людей та інших учасників групи про співака.

2. “Фредді Мерк’юрі. Життя за його словами”

Це збірка цитат, витягів з інтерв’ю та рідкісних фотографій соліста групи Queen, Фредді Мерк’юрі, але саме ці слова створюють уявлення про його особистість, страхи та переживання, захоплення та творчість, дружбу та стосунки в групі, – передають всю глибину особи музиканта.

AC/DC

acdc-4fcad35eb2643

С’юзан Масіно “Let There Be Rock: Історія групи AC/DC”

Це найбільш повна історія підйому легендарного рок-гурту AC/DC. Компанія друзів, які змогли пробитися на вершину рейтингів і досі зберігають мільйони відданих фанатів. Автор книги, С’юзан Масіно, досліджує історію групи від її створення на початку 1970-х в Сіднеї до успіху на американській сцені і трагічної загибелі соліста Бона Скотта в 1980 році. Після важкого удару група змогла зібратися і знову зійшла на вершини чартів з новим вокалістом, Брайаном Джонсоном, і створила альбом “Back In Black”. Про життя рок-зірок, їхні стосунки з друзями, про успіх та випробування, – всі ці теми розкриті у книзі.

КІНО

b_1e28fdc84b980dd

Олександр Житинський “Цой forever”

Олександр Житинський був знайомий з Вікторем Цоєм на протязі багатьох років, що дало змогу не лише описати його життя та творчість, взявши інтерв’ю у дружини Мар’яни, колеги Олексія Рибіна, батьків, друзів та знайомих співака, а й самому вставляти влучні коментарі та відгуки про особистість Цоя. Попри те, що про легендарного російського рокера написано чимало книг, все ж його фанати зможуть дізнатись нові та цікаві факти та свідчення, побачити унікальні кадри з сімейного архіву, до того не опубліковані у інших виданнях.

Coldplay

151886

Мартін Роаш “Viva Coldplay: Біографія”

Codplay, порівняно з попередніми представниками рок-музики, молода британська група, яка почала своє стрімке та успішне сходження лише в 1996 році. Але на сьогодні вони є одними з найпопулярніших рок-гуртів.

Мартін Роаш розповідає про те, як учасники зустріли один одного, про перші концерти, про високу якість та вимогливість до пісень, наполегливість співаків, індивідуальність та особливість групи.

Джерело:  melni.me