12 серіалів, які навчать… бізнесу, політології, психології

26 Липня 2016 18:05

Якщо вам скажуть, що дивитись серіали – це марна витрата часу, то будуть тільки наполовину праві. Просто тому, що все залежить від серіалу, на який впав ваш вибір. Ми розповімо вам про ті, час на котрі не буде витрачений даремно, якщо тільки ви будете вдумливо дивитись їх та брати цінні уроки,  заховані між рядків героїв та їх вчинків. Отже, які серіали варто дивитись, якщо ви хочете засвоїти…

… основи бізнесу та політології

1. Картковий будинок

9_main

Френк Андервуд допомагає Гаррету Уокеру стати президентом США, розраховуючи стати держсекретарем. От тільки після своєї перемоги Андервуд не дотримує обіцянку. Амбітні Френк та його дружина Клер готують помсту.

Цей серіал надзвичайно точно передає весь цинізм, підлість та боротьбу, які панують на політичній арені, відкриває підводні каміння, які приховуються за зачиненими дверима кабінетів високопосадовців, та справжні наміри, прикриті їхніми відрепетируваними промовами.

2. Сутичка

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 95

Серіал побудований на реальних подіях, щоправда трохи перебудованих під тематику серіалу: успішна та впливова адвокат Петті Х’юз бере собі в помічниці розумну випускницю юридичного факультету Елен Парсонс, щоб досягати своєї мети – вигравати будь-який позов, а береться вона, варто сказати, тільки за найбільш серйозні справи. Вони й найнебезпечніші…

Серіал вчить перемагати, у всьому і завжди, при цьому показуючи, скільки для цього потрібно пройти та що стоїть на кону.

3. Бос

boss-2

Він – авторитетний, навіть дещо жорстокий, мер Чикаго, який веде боротьбу не тільки з тими, хто стоїть на його шляху, а й з власним захворюванням, яке з дня в день погіршує його психологічний стан, відбирає пам’ять та притуплює відчуття, перетворюючи на безвольну істоту.

Хочеш вижити – вмій крутитись, а якщо ти мер – тобі потрібно крутити вдвічі скоріше. Серіал переповнений образами “поганих хлопців”, але добивається найбільшого той, хто може перебороти себе, в даному випадку свою хворобу.

4. Уряд

8bd916c2078eba88b145a004852f7459

Політична драма, основа сюжету якої побудована на тому, що Біргітте Нюборг перемагає на політичних виборах і тільки тепер починаються її справжні проблеми, зміни в житті та особисте перетворення під впливом нового оточення та роботи.

Хоч вважається, що образ Біргітте доволі ідеалізований, це не зменшує напруження, яке викликає сюжет, а також багатьох фактів, які правдиво описують взаємодію та взаємний вплив людини та політики.

5. Божевільні

5_top-7-series-about-fashion

Рекламне агентство “Стерлінг-Купер”, розташоване в самому центрі Нью-Йорка та робота його директора – знаходяться в середині сюжету, який наповнений інтригами, боротьбою з конкурентами та розвитком бізнесу, попри те, що зовні все здається більш сяючим та успішним, що й приманює в цей бізнес багато амбітної молоді.

Що приховано за перемогами та стриманою посмішкою директора, як розвивати свій бізнес та витримувати натиск конкурентів, завжди прагнути більшого та підживлювати свою цілеспрямованість, – головні та другорядні герої серіалу покажуть це тим, хто захоче розгледіти.

6. Як добитись успіху в Америці

741-how_to_make_it_in

Все, здавалося б, доволі буденно: два друга хочуть розбагатіти і шукають можливості відкрити та розвинути свій бізнес, от тільки занадто багато перешкод та непередбачуваних проблем їх чекає. Але чи не такого реалістичного сюжету нам всім давно не вистачало?

Комедійний жанр серіалу в доступній та веселій формі доносить до глядача, які перешкоди можуть підстерігати його на шляху до втілення своєї мети, та й як відбувається формулювання та пошук цієї самої мети.

7. Підпільна імперія

592098

Коли щось в країні забороняють, хтось буде робити на цьому бізнес. В 20-х роках в Америці вирішили ввести заборону на алкоголь – один з найбільш популярних товарів на ринку. Ось тут саме час гангстерам виходити на арену і правити балом.

Кримінальна драма про гангстерів, політиків та суспільство, яким вони керують,  залякуючи, купуючи та завойовуючи місто та людей в ньому. Поступово всі піддаються цьому способу виживання.

8. Мілдред Пірс

01aa73437adf4de4be3c38b30749

Жінка залишилась сама з двома дітьми і тепер їй потрібно виживати, одна за одною неприємні ситуації та проблеми падають на Мілдред, проте вона не збирається здаватись.

Драма зі щасливим кінцем з досконало підібраними акторами, геніально відтворює одну з головних вимог життя – потрібно вміти знаходити вихід із будь-якої ситуації і вставати з колін, поки не виграєш війну.

… основи психології

9. Менталіст

The_Mentalist_Cast

Патрік Джейн – головний герой серіалу – детектив і незалежний консультант із Каліфорнійского Бюро Розслідувань, має надзвичайні вміння помічати деталі, спостережливість та здатність грамотно їх трактувати дає йому можливість розслідувати навіть найскладніші злочини.

Цей серіал навчить якщо не всім розгадкам людської психології, то точно змусить більш пильно дивитись на своє оточення і прислухатись до внутрішніх відчуттів.

10. Обмани мене

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 91

Всі наші жести, міміка, найдрібніші рухи м’язів, які ми не маємо змоги контролювати та часто навіть не помічаємо, чимало можуть розказати йому – доктору Лайтману, який вважає, що всі люди брешуть і чудово доводить це, пильно вдивляючись в людські обличчя та положення тіла, викриваючи їхні задуми та вже здійсненні нечесні дії.

Приглядайтесь і ви, а щоб розуміти що й до чого, уважно дивіться серіал, в ньому доктор Лайтман тлумачить основні жести та міміку людини.

11. Шерлок

0_6ac97_499ff2c_xl

Старий сюжет на новий лад і варто сказати доволі вдало екранізований. Найкращий детектив 21-го століття Шерлок Холмс та “його команда” розкриють навіть найбільш заплутані та безнадійні, на перший погляд, справи.

Мабуть, зайвим буде розписувати принади цього серіалу, таким він став популярним. Якщо ви ще його не бачили, тоді однозначно радимо.

12. Думати як злочинець

crossing-lines-serie-tv-646464

Команда спеціалістів розкриває злочини, визначаючи вбивць шляхом вивчення його особистості, поведінці та відношенню до скоєного вбивства, не надаючи надто великого значення знайденим доказам.

Дуже вдалий матеріал для тих, кого цікавить психологія злочинців та й причинами людських вчинків загалом, адже цей серіал як мінімум змусить вас задуматись над певними моментами в вашому житті та їх справжньою цінністю.

,Джерело:  melni.me