Роман «Віднесені вітром» святкує 80-річчя

2 Липня 2016 17:43

shotimg4997_1Легендарний роман «Віднесені вітром» не втрачає своєї популярності навіть через 80 років після того, як він вперше потрапив до захопленого читача.

Пише 1+1.

Авторка книги Маргарет Мітчелл з дитинства захоплювалася літературою. Вона списувала зошити сценаріями своїх майбутніх творів, писала розповіді, ексеприментувала з епічним жанром. Ставши домогосподаркою, письменниця не залишила свої літературні заняття.

Маргарет Мітчелл не планувала писати роман для широкого загалу. Вона надсилала деякі сторінки рукописів друзям, щоб вони висловились стосовно її скоромних спроб написати книгу.

Унесенные-ветром

Натомість, скромні спроби перетворилися на легендарний літературний твір, який хвилює жіночі серця та вселяє віру у справжнє кохання.

30 червня 1936 року з історією Скарлетт О’Хари познайомилися перші читачі. Авторка роману брала активну участь в популяризації книги. Через три роки відбулася прем’єра однойменного фільму, який став однією із найвизначніших робіт Голлівуду. Стрічка по мотивам роману отримала 9 нагород Оскар та ще п’ять разів була номінована Американською кіноакадемією.

Віднесені вітром став останнім романом Маргарет Мітчел. Спочатку на заваді стала втома від постійної уваги та війна. А коли через 10 років авторка була готова приступити до написання нового шедевру, її життя перервалося.

Джерело:  socportal.info