Які продукти “не терплять” одне одного

23 Липня 2016 11:46

Поєднання продуктів, які погано перетравлюються і погіршують всмоктування корисних речовин.

Зелений чай з молоком

Якщо ви вип’єте зелений чай з молоком, нічого страшного не станеться, але цілюща дія напою зведеться до нуля. Вся справа в тому, що молочні білки руйнують найкорисніші компоненти зеленого чаю: катехіни і теафлавин. В результаті від антиоксидантного і загоювальної дії зеленого чаю не залишається і сліду. Якщо ви хочете, щоб напій приніс вам максимальну користь, замість молока додайте в нього лимон. Цитрус активує багато корисних компонентів зеленого чаю.

Кисломолочні продукти з варенням

Для багатьох з нас сирок або йогурт з бабусиним варенням – улюблений сніданок, смачний і поживний. Однак це поєднання не так корисно, яким виглядає на перший погляд. Для того щоб молочні білки переварювалися в шлунку, необхідна кисле середовище. Однак цукор, наявний в варенні, перетворює його з кислого в лужну. Процес перетравлення йде дуже повільно, з’являється відчуття тяжкості в шлунку. Крім того, під впливом все того ж цукру починається бродіння їжі. В результаті – здуття живота, кольки, підвищене газоутворення.

Каша з цукром

Доведеться забути і про друге улюблене блюдо для сніданку – молочні каші з цукром. Ситуація з нею ще більш небезпечна, ніж у випадку з молочними продуктами. Справа в тому, що будь-яка крупа – це джерело вуглеводів. Поєднуючи їх з цукром, ми поставляємо організму неймовірну кількість глюкози, впоратися з якою він не може. Це можуть бути причиною виникнення ендокринних хвороб. В першу чергу, цукрового діабету 2 типу. Якщо підсолодити кашу хочеться нестерпно, використовуйте для цього свіжі фрукти і ягоди: банани, полуницю, яблука.

Ківі з молочними продуктами

Кисло-солодкий смак морозива, смузі або йогурту з ківі багатьом до вподоби. Це поєднання не назвеш небезпечним, але і користі воно не принесе. Активні ферменти, які містяться в зеленому фрукті, руйнують молочні білки, роблячи їх марними. Крім того, ківі надає молочним продуктам гірчинку в смаку. Так що якщо ви все-таки вирішили не відмовлятися від цього поєднання, додавайте фрукт безпосередньо перед вживанням: так гіркота не встигне з’явитися.

Хліб з варенням

Улюблені дитячі ласощі багатьох з нас не назвеш корисним. Ситуація складається так само, як і в випадку з солодкою кашею. В організм надходить дуже багато вуглеводів одночасно. Це удар по підшлунковій залозі, ризик розвитку бродіння і руйнування всіх вітамінів, які є в хлібі. Якщо треба перекусити, з’їжте бутерброд з рибою або сиром, а варення залиште для чаювання.

Джерело: Наша мама