Афіша Києва на 9-10 липня: Atlas Weekend, літній арт-вернісаж і велопарад для дівчат

9 Липня 2016 09:30

Якщо ви ще не вирішили, як провести ці вихідні, НВ пропонує ознайомитися з добіркою найцікавіших культурних подій Києва на 9-10 липня.

АРТ: ВИСТАВКА ЛІТНІЙ АРТ-ВЕРНІСАЖ

Де і коли: 6-11 липня в Музеї історії Києва

З 6 по 11 липня в Музеї історії Києва проходитиме передаукціонна виставка живопису, на якій будуть представлені колекційні картини, картини в стилі соц-арту і роботи сучасних українських художників: Віктора Корольчука, Матвій Коган-Шаца, Валерія Франчука, Віктора Єфименка, Петра Сулименка та інших.

По закінченню виставки 12 липня відбудеться благодійний аукціон на підтримку інвалідів війни, Збройних Сил України, учасників АТО і бойових дій. Під час аукціону виступатимуть відомі українські музиканти та співаки.


© Валерий Франчук

© Валерій Франчук

АРТ: ВИСТАВКА ДНІПРО ТА КИЇВСЬКА ГАВАНЬ

Де і коли: триватиме до 31 липня в Музеї історії Києва

В Музеї історії міста Києва відбудеться відкриття виставки Дніпро і Київська гавань, яка продемонструє відвідувачам унікальні, рідкісні та цікаві експонати про Київ як портове місто, як про місто суднобудівництва. Виставка приурочена до 200-річчя судноплавства на Дніпрі, 120-річчя Київської гавані та до Дня працівників водного транспорту.

ART: МАЛЕВИЧ +. КОЛЕКЦІЯ УКРАЇНСЬКОГО АВАНГАРДУ

Де і коли: триватиме до 7 серпня у Мистецькому Арсеналі

Арт-проект Малевич + представить спадщину українських художників-авангардистів. Зокрема, відвідувачі зможуть побачити оригінальні твори Казимира Малевича, Олександра Богомазова, Вадима Меллера та Анатолія Петрицького. Головна задача виставки – відновити історичну справедливість і пам’ять про майстрів, чия творчість колись була визнана «антирадянською» і непотрібною.

ART: ВИСТАВКА ЯК НЕ ПОСВАРИЛИСЯ В КИЄВІ

Де і коли: триватиме до 4 вересня в Музеї історії Києва

Цей виставковий проект – своєрідна екскурсія по Києву разом з видатними особистостями: українським істориком Михайлом Грушевським, класиком російської літератури Олександром Пушкіним, зіркою паризької опери Сержем Ліфарем, письменником-містиком Михайлом Булгаковим, єврейським літератором Шолом-Алейхемом і дисидентами-шістдесятниками. Всіх їх об’єднує любов до Києва. На виставці можна глибше поринути у традиції і побут міста, дізнатися про епізоди з життя і суперечки між відомими діячами.

ВЕЛОПАРАД ДЛЯ ДІВЧАТ #наближаюАмстердам

Де і коли: 9 липня о 15:00, старт на площі біля Оперного театру

Асоціація велосипедистів Києва організовує щорічний Велопарад дівчат, під час якого учасниці проїдуть від Київського оперного театру до Труханового острова на звичайних міських велосипедах у повсякденному одязі. Велосипедистки зможуть вибрати більш підходящий для себе маршрут: легкий на 4-6 км або складний на 10-12 км.

В уявленні більшості людей типовий київський велосипедист – це молодий хлопець у спортивному одязі. Велопарад дівчат покликаний спростувати такий стереотип і показати, що в столиці мешкає чимало жінок-велосипедисток, які пересуваються містом елегантно та красиво.


© Велопарад дівчат #наближаюАмстердам - Київ 2016/Facebook

© Велопарад дівчат #наближаюАмстердам – Київ 2016/Facebook

МУЗИКА: ATLAS WEEKEND

Де і коли: 8-10 липня на ВДНГ

Цьогоріч на музичному фестивалі буде функціонувати п’ять денних і дві нічні сцени. Протягом трьох фестивальних днів свої програми представлять музиканти з України, Білорусі, Росії, Європи і США. На Atlas Weekend виступлять Kwabs, Apocalyptica, GusGus, Nneka, The Subways, Royal Republic, Машина Времени, Аквариум, Сплин, Ніно Катамадзе, Іван Дорн, Noize MC, Бумбокс, Друга Ріка, BRUTTO&Ляпіс, Jamala, 5’nizza, MONATIK, Ріапобой, Onuka, The Maneken, O. Torvald, The Erised, Валентин Стрикало, Сергій Бабкін, The Retuses, Bahroma, Mgzavrebi, Антитіла, С. К. А. Й., Один в Каное, SunSay, Марія Чайковська та багато інших.

Гості фестивалю зможуть насолодитися музикою на хіп-хоп сцені, сцені фестивалю Країна Мрій, сцені фестивалю Джаз Коктебель, подивитися вистави на арт-сцені та наблизитися до мистецтва на арт-резиденції ГогольFest. Також відвідувачі зможуть зустрітися з улюбленим артистом у спеціальній автограф-зоні.

МОДА: ФЕШН-МАРКЕТ ВСІ. СВОЇ НА ATLAS WEEKEND

Де і коли: 8-10 липня на ВДНГ

В рамках великого музичного фестивалю Atlas Weekend на ВДНГ пройде маркет одягу та аксесуарів Всі. Свої. Крім смачної їжі, стильного одягу і взуття, організатори маркету обіцяють представити оригінальний декор для дому від найкращих українських виробників.

ФЕСТИВАЛЬ: FAMILY FUN FEST

Де і коли: 10 липня в Sky Family Park

Fun Family Fest – це Open-air свято для всієї родини. Для дорослих і дітей підготовлена величезна кількість активностей, масштабний ярмарок і фудзона, насичена шоу-програма, майстер-класи, ігри, конкурси, анімація та виступ зірок Х-Фактор.

Відвідувачам доступні басейн, найбільший в Україні батутний парк на воді, обладнаний пляж з шезлонгами, катамарани, мотузковий парк з перешкодами, величезний бар з коктейлями і парк атракціонів.

МУЗИКА: ПЛЯЖНИЙ БУМ ВІД ЛЮКС ФМ

Де і коли: 9-10 липня в Sky Family Park

9 та 10 липня відбудеться другий запальний Пляжний Бум від Люкс ФМ. На сцені Sky Family Park виступлять найкращі діджеї, Tsar Project, OLEYNIK, група А.р.м.і.я і співачка Оля Полякова. Організатори заходу обіцяють шалені конкурси, яскраві розваги і відмінний настрій.

ФЕСТИВАЛЬ: СВЯТО ФУТБОЛУ НА ФАН-ЗОНІ EUROZONE

Де і коли: 9-10 липня на Оболонській набережній

9 липня на фан-зоні Eurozone пройде День французької культури. Дітям покажуть французькі мультфільми, а дорослим – комедії. Організатори обіцяють навчити грати у французькі національні ігри та влаштують вікторину про Францію. Увечері відвідувачів чекає атмосферний концерт з французькими національними піснями і танцями.

У день фіналу Євро-2016, 10 липня, на фан-зоні відбудеться свято спорту і футболу. Гостей чекають спортивні змагання, конкурси, квести та інші розваги. Різні активності та святковий концерт завершиться переглядом фінального матчу Чемпіонату Європи з футболу.

КІНО: VI NEW VISION НАЙКРАЩІ КОРОТКОМЕТРАЖКИ МОЄ НЕЗАБУТНЄ ЛІТО

Де і коли: показ триватиме до 13 липня в кінотеатрі Жовтень

У кінотеатрі Жовтень стартував показ короткометражних фільмів Міжнародного фестивалю короткометражного кіно New Vision, які отримали найбільшу кількість глядацьких голосів на фестивалі. Організатори кінопоказів обіцяють, що легкі, романтичні, іронічні та зворушливі фільми стануть чудовим початком незабутнього літа. Фільми демонструються мовою оригіналу з українськими та англійськими субтитрами.

КІНО: ФЕСТИВАЛЬ КІНО НА ДЕСЕРТ

Де і коли: протягом липня у кінотеатрі Київ

Протягом другого місяця літа в кінотеатрі Київ проходитиме показ французьких та іспанських романтичних мелодрам Сьогодні вночі я сплю з тобою, Клієнтка французького жиголо і Передчуття любові.


© Кинотеатр Киев

© Кінотеатр Київ