Аспірин назвали засобом для зачаття хлопчика

6 Липня 2016 16:31
Аспірин назвали засобом для зачаття хлопчика

На думку фахівців, препарат підвищує шанси зачати хлопчика на 30%.

Американські вчені з Національного інституту здоров’я дітей і розвитку людини (США) провели дослідження і встановили, що аспірин здатний на 30 відсотків збільшувати ймовірність зачаття хлопчика.

Приймаючи препарат безпосередньо перед статевим актом, жінки, які перенесли невдалу вагітність, отримують хороші шанси зачати дитину чоловічої статі, передає Корреспондент.net з посиланням на  The Daily Mail.

Повідомляється, що фахівці залучили до свого дослідження саме жінок, які перенесли викидні. Відомо, що можливість викиднів більше, якщо у жінки запальні процеси в матці. В результаті організм сприймає плід, як чужорідне тіло, і починає його атакувати.

Аспірин же, який має протизапальний ефект, знижує шанси на те, що організм відкине ембріон.

Відомо, що в експерименті взяли участь 1228 жінок, які приймали або таблетку аспірину, або плацебо, при цьому намагаючись завагітніти. В результаті зачати хлопчика вдалося 31% жінок, що приймали аспірин. У жінок, які приймали плацебо, цей показник склав всього 23%.

У жінок, що зачали дівчаток, процентна різниця між  тими, які приймали  аспірин і плацебо, була мінімальною – 24% і 25%.