Боротьба з корупцією по-міністерські – ноу-хау Гройсмана?

13 Липня 2016 13:11
Фото: www.ukrinform.ua

Фото: www.ukrinform.ua

Боротьба з корупцією є ніби-то головним пріоритетом роботи нового уряду на чолі з  прем’єр-міністром Гройсманом, проте методи й механізми її проведення викликають занепокоєння.

Так вважає політолог  Олександр Федоренко, коментуючи сьогоднішнє доручення прем’єр-міністра України міністрам  щодо надання  пропозиції щодо ліквідації корупції у їхніх відомствах.

«Дивно, що  Уряд , створений ще у квітні цього року, тільки зараз підійшов до цього питання. Дивно, що на дуже конкретні пропозиції від міністрів і підбиття підсумків Гройсман  виділив майже півроку , до 9 грудня. Крім того, сумнівним є сам факт того, як міністерства самі ж боротимуться зі своїми ж корупційними схемами, напрацьованими десятиліттями», –  говорить політолог про дану  ініціативу.

За словами Федоренка, знищення корупції  в такому режимі й  у складі головних чиновників країни,   дозволяє численні маніпуляціі у профільних міністерствах.

«Це ноу-хау є нічим  іншим ніж боротьбою  з вітряками: самі вигадаємо проблему, самі ж з нею і боротимемося. – вважає політолог. –  Натомість, є новостворені структури  та оновлені правоохоронні органі, які мають проводити розслідування, аудити, перевірки держструктур. Причому не за розкладом, як у Гройсмана, а раптово й комплексно.  А законне притягнення до відповідальності корупціонерів- чиновників   –  найкраща мотивація  для решти  бути чесними».

Нагадаємо, сьогодні під час засідання уряду Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман доручив міністрам надати пропозиції щодо ліквідації корупції у їхніх відомствах. Зазначивши, « я просив би зараз, щоб кожен задумався і дав дуже конкретні пропозиції з цього приводу. Ми підведемо підсумок 9 грудня».