Час, коли ми їмо, дуже важливий. Дослідження

6 Липня 2016 12:51
Люди, які пропускають прийоми їжі, роблять перекуси на ходу або наїдаються пізно ввечері – не такі здорові, як ті, хто харчується регулярно й у визначений для цього час.

Науковці з лондонського Kings College й університету São Paulo опублікували у журналі British Journal of Nutrition дослідження.

У ньому йдеться, що подальший масштабний аналіз необхідний для встановлення впливу нерегулярного харчування на можливість розвитку діабету другого типу, підвищеного кров’яного тиску й ожиріння.

Автори дослідження ефективності харчування переконані, що час вживання їжі і рекомендації щодо соціалізованого споживання мають бути включені до дієти кожної національної кухні, пише Українська правда з посиланням на  The Independent.

Здається, є правда у словах “їж сніданок як король, обід як принц і вечерю як жебрак. Хоча це питання потребує подальших досліджень. Сьогодні люди набагато краще розуміють, що потрібно їсти. Лишається зрозуміти, яка їжа дасть нам найбільше енергії“, – говорить викладачка харчових наук лондонського Kings College доктор Герда Пот.

Фото undrey/Depositphotos

Хоча прийнято вважати, що споживання більшої кількості калорій пізно ввечері пов’язане із ожирінням, люди все ще далекі від розуміння, чи споживання енергії має бути розподілене протягом дня, чи сніданок повинен містити найбільшу частку енергії за день.

Крім того, доктор Герда Пот розповідає, що разом із колегами досліджує зв’язок між пізнім споживанням їжі та схильністю до зайвої ваги, але насправді виявляється, що причина не лише у продуктах, а й у часі споживання.