Кавуни, що продаються розрізані та запаковані у поліетилен, можуть представляти небезпеку для здоров’я покупця.
У літню спеку хвороботворні мікроорганізми швидше розмножуються, особливо якщо потрапляють у сприятливе середовище. Саме таким для них є фрукти, овочі та ягоди. Адже все перераховане містить і воду, і поживні речовини, пише NEWS.am Medicine.
Бактерії, що потрапили в фрукти через пошкодження на поверхні, можуть розмножуватися з неймовірною швидкістю. Коли вони потраплять у шлунок людини, то та ризикує отримати кишкову чи іншу інфекцію. Кавуни – не виняток.
Якщо в магазині, де продають розрізаний кавун, ретельно стежать за гігієною, якщо кавун помили, перш ніж розрізати, якщо його розрізали чистим ножем, якщо його не чіпали брудними руками і упакували в чистий посуд, такий кавун їсти цілком безпечно.
Проте слід урахувати, що термін зберігання розрізаного кавуна різко скорочується. Якщо цілу ягоду можна зберігати досить довго, то розрізана може пролежати в холодильнику день, максимум два.
Джерело: znaj.ua