Фото за 4,3 млн.км від Землі – кольорова фотографія Юпітера

13 Липня 2016 13:44

Знімок був зроблений на відстані 4,3 млн км від планети

NASA отримали від зонда “Юнона”, який після п’яти років подорожі 4 липня досяг орбіти найбільшої планети сонячної системи Юпітера, першу фотографію. Очікується, що перше зображення з високою роздільною здатністю апарат зможе передати через пару тижнів, коли підійде до планети ще ближче, передає прес-служба організації.

Перша фотографія була 10 липня на відстані 4,3 млн км від планети на 53,5 день подорожі по орбіті. На кольоровому зображенні крім “Юпітера” можна розглянути три з чотирьох його лун – “Іо”, “Європу” і “Ганімед”.

pia20707_figa

Нагадаємо, NASA вивело міжпланетну станцію “Юнона” на орбіту Юпітера. Апарат став другим штучним супутником після “Галілео” і дев’ятим космічним апаратом, які досягли “Юпітера”. До нього жоден з апаратів не підлітав до планети настільки близько. Інтенсивне радіаційне випромінювання “Юпітера” руйнувало незахищену електроніку.

“Фотографія свідчить, що фотокамера Юнони витримала умови екстремальної радіації без будь-яких ушкоджень”, – повідомив головний науковий співробітник з Югозападно дослідного інституту в Сан-Антоніо Скотт Болтон.

Завдання зонда – вивчення хімічного складу планети, зокрема, наявності на ній кисню і води. “Юнона” стартувала з Землі в серпні 2011 року. Місія обійшлася NASA в 1,13 млрд дол.

Джерело: Сегодня