Куди поїхати у серпні в Україні: 27 ідей

30 Липня 2016 11:46
Останній місяць літа вже не за горами, а ви так і не вирвалися на відпочинок? Цю помилку треба терміново виправляти! Підкорити гори, зануритися у море, стати частинкою свят і фестивалів! Адже саме щасливі хвилини яскравих подорожей зігрівають нас протягом всього року. Ще не знаєте, куди податися? Спеціально для вас ми склали добірку місць, куди можна поїхати на відпочинок в серпні в Україні.

За сувенірами – в Сорочинці
Серпень – час для поїздки на найбільший ярмарок країни. Щороку Великі Сорочинці збирають сотні тисяч гостей, а зустрічають їх гоголівські герої. Свою продукцію пропонують підприємства з різних куточків країни, а в містечку майстрів можна знайти все, що душі завгодно. Вишиванки, глиняний посуд, вироби з бісеру, шкіри, металу, картини… А ще тут можна весело провести час завдяки безлічі концертів.
0
Джерело фото: yarmarok.in.ua.
Коли: 16–21 серпня.
Як дістатися: найближча залізнична станція знаходиться в Миргороді, звідти автобусом доїхати до села.
Також під час ярмарку регулярно курсують автобуси з Полтави. Якщо ви їдете своєю машиною, то, наприклад, з Києва доведеться подолати 250 км. Слід їхати трасою М-03 і за Лубнами повернути на трасу Р-42.
Де зупинитися: хороший варіант – вибрати готель або пансіонат в прилеглому Миргороді.
Фестиваль «Джаз Коктебель»
Щорічний музичний фестиваль, що раніше проводився в Коктебелі, в цьому році переїхав. Його нове «місце проживання» – квітуче місто Чорноморськ (колишній Іллічівськ). «Запалювати» на знаменитому опен-ейрі будуть відомі музиканти.
00

Джерело фото: joinup.ua.
Ціна: 700 грн за 4 дні.
Коли: 25–28 серпня.
Як дістатися: маршруткою з Одеси.
Де зупинитися: підібрати затишний готель у Чорноморську можна за цим посиланням.
За молодіжними розвагами – в Затоку
Найбільший спортивно-музичний фестиваль у Східній Європі – Z-Games, який раніше проводився в рамках «КаZантипу», тепер перебрався в Затоку. Учасників чекають активні види спорту, запальна музика та виступи відомих виконавців зі світу електронної музики. Відпочинок у серпні обіцяє бути різноманітним!

0щ

Джерело фото: allwantsimg.com.
Ціна: 1190 грн за 4 дні. Коли: 4–7 серпня.
Як дістатися: пляж знаходиться між Затокою і Кароліно-Бугаз.
Доїхати можна з Одеси електричкою або маршруткою до станції Лиманська.
Де зупинитися: якщо вас не приваблює жити кілька днів у наметі, в Затоці завжди можна зупинитися в готелі або приватному секторі.
«Zaxidfest» – модний фестиваль біля Львова
Поїздка в серпні на цей захід залишить багато яскравих вражень. Переможниця Євробачення Джамала, виконавці зі США, Великобританії, Молдови, Білорусі і популярні українські групи заспівають для гостей фестивалю. Музиканти виступлять на 4 сценах, а ще учасників чекає безліч розваг.

Джерело фото: kpishnik.kpi.ua.
Ціна: вартість одного дня – 450 грн, трьох – 750 грн.
Коли: 19–21 серпня.
Як дістатися: с. Родатичі знаходиться приблизно за 40 км від Львова. Від залізничного вокзалу Львова під час проведення фестивалю будуть організовані спеціальні рейси. Також доїхати до села можна електричкою.
Де зупинитися: житло пропонують у наметах за додаткову плату – 200 грн.
В Дніпро – на музичний фестиваль на острові
Не знаєте, де відпочити в серпні в Україні? Місто на Дніпрі збирає гостей: до фестивалю «Стопудівка» залишилося зовсім небагато часу. На кількох сценах виступлять відомі українські гурти, серед них «БУМБОКС», «Антитіла», «Друга Ріка». Цього разу фестиваль проводять на Монастирському острові, знаменитому своїми піщаними пляжами. Тому до послуг відпочиваючих – величезний пляж, басейн, активні ігри та безліч розваг. А родзинкою фестивалю стане проведення барвистого свята Холі.
0н
Джерело фото: dnepr.vj.ua.
Ціна: від 250 грн. Коли: 5–7 серпня.
Де зупинитися: Дніпро може запропонувати вам безліч недорогих хостелів і фешенебельних готелів.

Шанувальникам творчості Шевченка – до Моринців, на Ше.Fest
Музична сцена, ярмарок майстрів та майстер-класи – усе це та багато іншого чекає на гостей фестивалю Ше.Fest. Захід, присвячений українському генію Тарасу Шевченку, пройде в Україні вже втретє. Місце проведення обрано не випадково, адже саме у селі Моринці і народився великий поет!
0з
Джерело фото: ufest.in.ua.
Ціна: від 100 грн. Коли: 13–14 серпня.
Як дістатися: с. Моринці Черкаської області, від столичної станції метро «Видубичі» курсують автобуси.

За українським духом – у Луцьк, «Бандерштат»
Фестиваль українського духу «Бандерштат» у Луцьку пройде востаннє. У цьому році його чекає 10-річний ювілей. Надалі захід збираються проводити в Києві. Цього разу на музичній сцені виступатимуть «BRUTTO», Джамала, «Брати Гадюкіни», «Антитіла», «Тартак» та інші музиканти. Але це не все. Гостей фестивалю чекає історична реконструкція і захоплюючі майстер-класи.
0-
Джерело фото: flyzzza.com.ua.
Ціна: квиток – 400 грн. Коли: 5–7 серпня.
Як дістатися: до Луцька регулярно курсують потяги та автобуси. Де зупинитися: підібрати підходящий варіант можете тут.

В «український амфітеатр» на рок-фестиваль
У знаменитому пам’ятнику архітектури «Круглий двір», що в невеликому місті Тростянець, пройде гучний фестиваль «Схід-рок». На ньому зберуться музиканти не тільки з України, але й США, Канади, Швейцарії.
Серед українських виконавців – учасники відбіркового туру Євробачення «The HARDKISS» і група «Скрябін».
0--
Джерело фото: poznamka.ru.
Ціна: 350 грн за квиток. Коли: 27–28 серпня.
Як дістатися: з Києва до Тростянця курсують автобуси, час у дорозі – близько 6 годин.
Харків, день міста – 23 серпня 23 серпня
День міста відзначають харків’яни: саме ця дата вважається Днем визволення міста. Традиційно епіцентр подій – площа Свободи, де розгортаються святкові заходи.
Враховуючи, що слідом за святом – День Незалежності, можна влаштувати собі вікенд у Харкові, подивившись його визначні пам’ятки.
09
Джерело фото: artpoint.pp.ua.
Де зупинитися: в Харкові ви знайдете великий вибір готелів.
Яскраве свято на День Незалежності у Києві
Наймасштабніше свято на День Незалежності, звичайно ж, варто очікувати в столиці. Традиційно його відзначають парадом на Хрещатику і святковими заходами на Софійській площі. В цьому році чекають проведення Маршу Незалежності, в якому візьмуть участь зведені колони Збройних Сил, Національної гвардії, Держприкордонслужби. Українцям пропонують одягнути святкову вишиванку і прийти в ній на парад.
08

Джерело фото: gazeta.ru.
Де зупинитися: Києву завжди є, що запропонувати гостям.
За козацьким колоритом – на Хортицю 
Одне з місць, де можна відчути козацький дух – острів Хортиця. Автентичні хатки, укріплювальні споруди, загадкові кургани, давні святилища – це місце дихає історією. Хортиця – один з найбільших островів не тільки Дніпра, але й інших річок Європи!
У заповіднику ви знайдете багато туристичних маршрутів, які допоможуть поринути в атмосферу старовини. А ще вас чекає безліч розваг. Серед них – захоплюючі кінні спектаклі

0=
Джерело фото: shiktyr.com.ua.
Ціна: квиток в історико-культурний комплекс «Запорізька Січ» – 18 грн.
Як дістатися: до острова курсує ряд маршруток. Також можна скористатися електричкою або катером.
Де зупинитися: ви можете вибрати житло як на самому острові Хортиця, так і оселитися в будь-якому готелі Запоріжжя.

Стародавній світ Трипілля
Якщо вам ще не доводилося бувати в трипільському краї, здійсніть подорож у бік Канева. Ви не тільки познайомитеся з древнім світом, але і чудово проведете час біля річки, насолодившись величними пейзажами. На березі Канівського водосховища ви знайдете цікаве село – Трипілля, а в ньому – музей трипільської культури.
Далі слід заїхати до Ржищева. У центрі цього села є цікавий парк з незвичними скульптурами, виконаними у трипільському стилі. Відома і церква, що височіє прямо посеред водосховища!
07
Джерело фото: galleryua.com.
Як дістатися: найзручніше зробити тур автомобілем. Їхати по трасі в бік Канева. Можливо, вас зацікавить поїздка з екскурсією або ж велотур.
Зоопарк, замок і басейн – відпочинок для сім’ї 
Казковий замок, у якому живуть екзотичні тварини, – зоопарк «12 місяців». Це місце, де цікаво відпочити з дітьми. Можна познайомитися із сотнею дивовижних тварин, вдосталь настрибатися на батуті, покататися на коні або верблюді. І навіть весело провести час у басейні з гейзером, джакузі й водним баром.
0к
Джерело фото: fayno-e.com.
Ціна: дорослим – 150 грн, діти до 3 років безкоштовно, дітям зростом до 120 см – 50 грн.
Як дістатися: зоопарк знаходиться в селищі Демидов. З Києва від станції метро «Героїв Дніпра» у селище їздить маршрутка № 355. Своїм транспортом їхати по трасі в бік Вишгорода.
Година їзди від Києва: глухі болота і чорниця
Куди поїхати недорого? Всього година їзди від Києва – і ви в найбільшому регіональному природному парку України. Екостежки, поліські настоянки і пізнавальні екскурсії допоможуть відмінно провести час.
У Міжрічинському парку можна милуватися красотами Десни або влаштувати прогулянку вглиб «української тайги», до страхітливих боліт. У серпні достигає чорниця – варто захопити кошик.
До речі, в Міжрічинський парк часто організовують екскурсійні поїздки.
0л
Джерело фото: ecoethics.ru.
Як дістатися: можна самостійно машиною, але дороги не найкращі. Також два рази від станції «Полісся» з Києва відправляється автобус. Потрібно доїхати до села Отрохи і пройти ще 3 км.
До Полтави – на галушки
Ще вирішуєте, куди поїхати у серпні? А ви куштували полтавські галушки? Пишні, м’які, приготовані на пару і присмачені грибною підливкою – смакота! За такою стравою їдьте до Полтави.
Галушки настільки популярні, що їх увічнили пам’ятником! Урізноманітнити поїздку по Полтавщині ви можете, зазирнувши до гончарної столиці України – Опішні, гоголівської Диканьки і в Музею весілля у Великих Будищах.
0е
Джерело фото: hottour.dp.ua.
Як дістатися: з Полтави до знаменитих селищ курсують автобуси. Але найзручніше пересуватися своїм транспортом або з екскурсією.
 Де зупинитися: підшукуєте житло в Полтаві? Перейдіть за цим посиланням.
Піднятися на Говерлу в День Незалежності
Кращий спосіб відзначити свято – здійснити вчинок, який запам’ятається на все життя. Чому б, наприклад, на День Незалежності не піднятися на найвищу гору України – Говерлу?
  0а
Джерело фото: mandrivochka.if.ua.
Як дістатися: найзручніше почати своє сходження від турбази «Заросляк», що знаходиться поблизу Ворохти. До Ворохти можна дістатися автобусом або залізничним сполученням з Івано-Франківська.
Де зупинитися: якщо ж ви вирішили затриматися в цих краях, подивіться варіанти житла у Ворохті.
Ціни на відпочинок у серпні різняться, але все ж таки ще можна підібрати вдалий варіант.
У тур Карпатами
Влаштувати відпочинок у серпні в горах? А чому б і ні! Можна вибрати для проживання затишне містечко і дослідити його околиці. Але краще поїхати в тур Карпатами. Адже саме так можна побачити найцікавіші місця і оцінити всю
красу гір. Наприклад, за одну поїздку побувати у Яремче, Ворохті, Верховині, Косові, Рахові, Солотвино та інших популярних курортах. У такому випадку, краще вирушати з екскурсією.
0п
Водоспад Пробій. Джерело фото: guide.karpaty.ua.
На дайвінг… у Буковель!
Буковель цікавий у будь-яку пору року. Цей курорт з розвиненою інфраструктурою завжди радісно зустріне гостей. Його серце – найбільше штучне озеро України. Тут, у глушині карпатських гір, можна навіть зайнятися дайвінгом! Глибина занурення – 8 метрів. А на додачу покататися на катамаранах, водних лижах, влаштувати прогулянку на конях, квадрациклах і підкорити мотузковий парк.
0б
Джерело фото: kraina-m.com.
Як дістатися: спершу до Івано-Франківська, звідти до курорту організовують автобусні рейси.
Де зупинитися: знаменитий курорт пропонує безліч варіантів поселення.

За душевним спокоєм – до озера Синевир
Безтурботність озера Синевир допоможе відволіктися від життєвих проблем. Тут, у краю вічнозелених ялин, споглядаючи спокій стародавнього озера, немов поєднуєшся з першоджерелом, оновлюючись і набираючись сил.
0с
Джерело фото: senfil.net.
Як дістатися: своїм транспортом або з екскурсією з Івано-Франківська, Мукачевого, Ужгорода.
Де зупинитися: можливо, варто звернути свою увагу на готель «Арніка», розташований у селі Синевирська Поляна.
До мінеральних вод за здоров’ям: до Моршина, Трускавця, Східниці
Хочете сховатися від пекучого сонця серед гір і мінеральних джерел? В Україні це зробити легко. Адже у нас багато відомих курортів, де можна не тільки сховатися від спеки, але і підлікуватися.
Наприклад, Трускавець, де знаходиться один з найбільш фешенебельних карпатських готелів. А неподалік розташовані ще два відомих курорти, що славляться цілющими водами – Моршин і Східниця.
01
Джерело фото: blogrider.ru.
Як дістатися: до Трускавця з Києва курсують потяги. А звідти легко дістатися до Моршина або Східниці автобусом.
Де зупинитися: ви можете вибрати житло на ваш смак у Трускавці, Моршині або Східниці.
Прогулянка замками Мукачевого
Одне з найкрасивіших міст Закарпаття – Мукачево. Чому б не познайомитися з його визначними пам’ятками спекотним серпневим днем? Стіни замку Паланок завжди дарують прохолоду. І можна зазирнути в палац Ракоці, а також з’їздити в чарівний замок кохання – Сент-Міклош.
При бажанні ви можете вирушити в екскурсійний тур!
0ф
Джерело фото: prokarpaty.info.
Де зупинитися: в Мукачевому багатий вибір готелів – на будь-який смак і гаманець.
 
«Дикий» відпочинок в Лебедівці
Про це мало хто знає, але саме скромне селище Лебедівка колись було відомим грязелікувальним курортом. Глава Польщі Ю. Пілсудський із сім’єю, король Румунії Міхай I лікувалися на цьому березі цілющими грязями. Адже курорт знаходиться біля початку коси лиману Бурнас.
Зараз це тихе місце, куди за чистим морем і спокійним відпочинком у компанії близьких. Багато хто люблять відпочивати в оточенні моря і лиману, обираючи кемпінг на косі. Таким чином, можна відпочити недорого на морі.
0у
Джерело фото: lebedevka.ucoz.com.
Як дістатися: влітку з Одеси до Лебедівки щодня курсують автобуси.
Де зупинитися: для любителів комфорту в Лебедівці є безліч пропозицій від економ-класу до номерів люкс.

На відпочинок з дітьми – Лазурне
Лазурне – таку поетичну назву має невеличке селище у Херсонській області. Сюди часто їдуть на відпочинок з дітьми. Багатьох приваблюють довгі піщані пляжі і тепле море. І найцікавіше – пляжі Лазурного і острів Джарилгач відокремлює зовсім вузька смужка води.
При тихій погоді можна перейти на безлюдний острів і влаштувати собі екскурсію!
0м
Джерело фото: panoramio.com.
Як дістатися: від залізничного вокзалу та автовокзалу Херсона регулярно відправляються маршрутки.
Де зупинитися: варіантів розміщення в Лазурному дуже багато.
Українські Мальдіви: Тендрівська коса
Де в Україні відчути себе «робінзоном»? У заповідному куточку, куди по суші ну ніяк не добратися. Тендрівська коса – місце, куди виїжджають любителі єднання з природою. Тут можна зустріти табуни коней, подивитися на Тендрівський маяк, наловити рапанів і побачити надзвичайно зоряне небо. А морські красоти не поступаються знаменитим Мальдівам.
0кк
Джерело фото: yachts.ua. Як дістатися: тільки катером.
Житло – в наметах.
Відпочити в серпні на морі: Чорноморська коса
Є під Очаковом одне цікаве містечко. Його називають Чорноморської косою. З одного боку чути шум морських хвиль, з іншого – води прісного лиману. Вважається, що місцевий клімат добре підходить для відпочинку з дітьми. Чорноморська, або Лагерна коса, як її ще називають, – це курортне містечко з безліччю турбаз, атракціонів, кафе, барів, дискотек.
А захочеться додаткових розваг, можна з’їздити до аквапарку в Очакові або влаштувати екскурсію на Кінбурнську косу. Відмінний варіант поїхати недорого на відпочинок!
0ь
Джерело фото: promir.info.
Як дістатися: з Миколаєва до Чорноморської коси кілька разів у день курсують автобуси.
Ах, Одеса…
Літо – найкраща пора для поїздки в Одесу. Адже можна нескінченно довго прогулюватися затишними вуличками! І відчути неповторний колорит місцевих пляжів. Для купання з дітьми добре підійде пляж у районі зупинки «Сортувальна» (район Лузанівки).
Найвідоміший пляж міста – «Ланжерон», де знаходиться дельфінарій і готель «Немо». Звідти можна пішки прогулятися до канатної дороги. Так що, якщо ви ще не визначилися, куди поїхати відпочивати в серпні, – вирішуйте!
0а

Джерело фото: vlada.io.

Де зупинитися: турботлива Одеса-мама завжди рада гостям

Відірватися в аквапарку – до Кирилівки
Один з найпопулярніших курортів Азовського моря – Кирилівка. Тут можна чудово відпочити з дитиною, адже місцеві пляжі просторі, а вода дуже тепла. Радості дітям додасть те, що в Кирилівці розмістився один з найбільших аквапарків України – «Острів скарбів».
0ч0
Джерело фото: azov-gold.com.ua.
Ціна: дорослий квиток – від 360 грн, дитячий – від 340 грн.
Для малюків до 3 років та дітей зростом до 1 метра вхід безкоштовний.
Як дістатися: потягом до Мелітополя або Новоолексіївки, далі маршруткою. Також багато приватних перевізників улітку організовують перевезення з різних міст країни.
Де зупинитися: Кирилівка всіяна безліччю баз відпочинку, готелів, також багато житла пропонують у приватному секторі. Тут ви зможете знайти як економ-варіант, так і номери люкс.

Read more at: http://ua.igotoworld.com/ua/article/823_kuda-poehat-v-avguste-v-ukraine.htm