Киян очікує спекотний серпень

27 Липня 2016 12:47

8-Останній місяць літа буде спекотним, але до кінця серпня температура знизиться. Нестійка погода спостерігатиметься у вересні.

Про це на прес-конференції в Укрінформі розповіла завідувач відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського науково-дослідного метеорологічного інституту НАН України Вазіра Мартазінова, повідомляє кореспондент агентства.

“Загалом у серпні температура буде вища за норму, але третя декада місяця буде холодною і дуже нестійкою”, – сказала Мартазінова.

Так, за її словами, перша хвиля тепла починається до 10 числа – до +28 градусів, очікуються окремі дуже спекотні дні – до +30 градусів. Проте в третій декаді серпня середньодобова температура різко знизиться до +14 градусів.

Також в останній місяць літа не очікується багато опадів.

“Ми прогнозуємо, що напочатку серпня не буде багато опадів, хіба що незначні. Але ось в середині серпня треба чекати злив”, – відзначила Мартазінова.

Загалом у серпні температура буде на 2 градуси вище за норму в західних областях України (від +19 до +23 градусів середньодобова температура), і на 1,5 градуса вище за норму по всій іншій території (від +21 до +23 градусів – середньодобова температура).

Метеоролог повідомила, що в першому осінньому місяці погода буде нестійкою, але спека поступово спадатиме.

При цьому тепліше буде в північних регіонах країни – +14-16 градусів середньодобова температура. На іншій території України середньодобова температура буде близько +15 градусів.

Щодо атмосферних опадів у вересні, спеціаліст повідомила, що на заході України вони перевищать середньомісячну норму – 55-60 мм. У східних регіонах країни можливі незначні опади.

Джерело:  turystam.in.ua