Микола Томенко: В українському парламенті не повинно бути фанатів Путіна

13 Липня 2016 10:26
mk.ru

mk.ru

Лідер Громадського руху «Рідна країна» Микола Томенко звернувся до керівництва Верховної Ради та, зокрема, до керівників депутатської групи «Воля народу» з вимогою відреагувати на публікацію у російських ЗМІ щодо активної участі народного депутата В’ячеслава Богуслаєва в так званій «російсько-українській релігійній акції» за участі президента РФ Володимира Путіна.

Як пише сайт газети «Московський комсомолец» (http://www.mk.ru/politics/2016/07/11/putin-pobyval-na-valaame-vo-vremya-rossiyskoukrainskoy-religioznoy-akcii.html), на святому острові Валаамі (Республіка Карелія, Росія) зустрілися під час урочистостей щодо відкриття нових пам’ятників президент РФ В. Путин та патріарх Кіріл.

«Инициаторами появления новых православных памятников на острове стали российский фонд Андрея Первозванного и украинский завод «Мотор Сич», специализирующийся на выпуске авиационных двигателей для наших самолетов и вертолетов…   События, потрясшие Украину в начале 2014 года, не помешали воплощению идеи. Памятник Андрею Первозванному был установлен на Валааме летом 2014-го. А теперь вот из Свято-Владимирского скита появится и 7-метровый бронзовый монумент великому князю Владимиру… «Мы открываем памятники здесь, чтобы подтвердить нашу общую цель — укрепление православной веры», — заявил во время открытия образа валаамской Божьей матери президент «Мотор Сича» Вячеслав Богуслаев. Помимо экономики две страны связывает еще и общая вера…».

«У мене питання до українців-депутатів з «Волі народу»: це нормально?! У мене запитання до керівництва Верховної Ради України: ви про це знаєте?! І у мене немає запитань до Президента, бо за кілька місяців після приходу до влади Порошенка Березенко і К. просили мене невідкладно вручити державні нагороди богуслаєвцям в Запоріжжі, коли ми проводили заходи на Хортиці. Звісно, я відмовився, але нагороди знайшли своїх «героїв»!», – написав Микола Томенко на своїй сторінці у Фейсбуці, коментуючи цю статтю у російському виданні.

На його переконання, народні депутати невідкладно мають відреагувати на цю подію і зробити все, щоб у такий непростий для України, військовий, час фанатів Путіна не було у вищому законодавчому органі української держави.

Джерело: Сайт М.Томенка