На межі виживання: Кожен другий українець різко зубожів

9 Липня 2016 14:04

За два останні роки у 48% громадян України рівень добробуту значно погіршився, ще у 28% погіршився незначно.

9162_383563024.jpg (39 Kb)

Про це свідчать дані соціологічного дослідження “12 кроків до миру: економічні наслідки військового конфлікту в Донбасі”, проведеного громадською ініціативою “Відновлення Донбасу”.

Так, на питання “Як економічні реформи позначилися на сімейному бюджеті?” 53% респондентів в Україні підтвердили, що їхній сімейний бюджет значно зменшився.

“Рівень безробіття в Україні досяг 9%. Серед молоді безробітних 23%. На одну вакансію вже претендують до 19 осіб. Якщо на початок року на обліку в центрах зайнятості стояло 700 тис. чоловік, то за перший квартал 2016 року працевлаштувалися лише 120 тис. 21% жителів України готові виїхати на роботу в країни Євросоюзу. Найбільше таких на заході й півночі України і найменше на територіях, не контрольованих українською владою. І все це на тлі катастрофічного падіння добробуту наших громадян. Країна втрачає своє населення”, – резюмує керівник ініціативи “Відновлення Донбасу” Олена Петряєва.

Дослідження проводилося на всій території України, включаючи й території, на яких органи державної влади тимчасово не виконують свої повноваження (за винятком АР Крим).

Джерело: finance.ua