На Троєщині з’явився величезний мурал

13 Липня 2016 10:43

У Києві на будинку по проспекту Маяковського, 2/1, з’явився новий мурал.

Вуличну картину, на якій зображена дівчина з квітами, створив всесвітньо відомий австралійський вуличний художник Fintan Magee на стіні житлового 17-поверхового будинку.

Робота була створена в рамках фестивалю Mural Social Club.

— Для мене стріт-арт і муралізм зокрема мають важливе соціальне значення, адже вони допомагають подолати розрив між широкою громадськістю і галереєю. Якщо художні інститути занадто зосереджені на створенні мистецтва виключно для еліти центру міст, вони автоматично ізолюють арт від широкої громадськості. Ось чому я був радий працювати на Троєщині, яка географічно віддалена від центру Києва. Таким чином, ми можемо інтегрувати мистецтво в повсякденне життя людей всього міста, – підкреслив Fintan.

Fintan Magee відомий своїми муралами по всьому світу. Художник народився в Лісмор (Новий Південний Уельс, Австралія), виріс в Брісбені, маючи репутацію графіті-учасника. Згодом здобув вищу художню освіту в Griffith University і переїхав в Сідней. Його роботи часто перегукуються з темою екології. Він використовує особисті історії, щоб розповісти про такі важливі речі як зміна клімату і криза міграції.

Джерело: socportal.info