Найсекретніші і заборонені місця в світі

10 Липня 2016 16:24
Самые секретные и запретные места в мире

Іноді самими привабливими речами є ті, які не можна дістати. Цей принцип працює також і для мандрівників, які цікавляться тими місцями, вхід куди заборонений. Ми представляємо вашій увазі п’ять таємних і заборонених місць, які давно приваблюють мандрівників-авантюристів.

Глобальне сховище насіння, Свальбард, Норвегія

 

Самые секретные и запретные места в мире

Уявіть собі величезне стихійне лихо, яке переверне світ з ніг на голову: людство на землі майже повністю зникне, все інфраструктури будуть зруйновані, джерела живлення ліквідовані, а ті, хто вижили, повинні будуть відновити все заново… В цьому випадку вижилі зможуть розраховувати на сховище насіння в Норвегії – останній оплот людства перед глобальним браком їжі.

Вибір місця був далеко не випадковий: ця область не піддається тектонічній активності, вона покрита шаром льоду, який чудово зберігає насіння, і саме це місце розташоване 130 метрів над рівнем моря – а тому захищене від глобального потепління. Вчені стверджують, що в таких умовах насіння може зберігатися протягом тисяч років.

Беніхана, Гаваї

 

Самые секретные и запретные места в мире

Це самий маленький населений острів серед Гавайських островів, і виглядає він як ідеальне тропічний притулок – з високими пальмами, рідкісними видами тварин і практично повною відсутністю туристів. Площа острова всього 180 кв. км, і вхід на нього зайдам зась.

Острів був проданий сім’ї Робінсон у 1863 році, і з 1915 року він закритий для відвідувачів. Там всього-на-всього 130 постійних жителів – уродженців острова. Вони живуть в непростих умовах, без асфальтованих доріг, телефонної мережі, води і магазинів. Основні засоби пересування – коні і велосипеди. Електроенергія добувається за допомогою сонячних батарей, а продовольство завозиться з сусіднього острова на поромі.

База ВПС «Менвіт-Хілл», Великобританія

 

Самые секретные и запретные места в мире

База ВПС Великобританії знаходиться в північному Йоркширі і вважається найбільшою базою моніторингу та електронного стеження в світі. Це загальний центр збору електронних даних Великобританії і США.

Сама секретна база в світі створена в 1954 році для шпигунства за СРСР у часи холодної війни. За чутками, сьогодні база використовується для відстеження терористичних організацій, а також використовується в якості наземної станції для супутників США.

Зона 51, Невада, США

 

Самые секретные и запретные места в мире

Що відбувається в Вегасі, залишається у Вегасі. Те ж саме можна сказати і про секретне і вельми віддалене містечку під назвою Зона 51. Там розташовані військова база і аеропорт – секретні в США. Так як ЦРУ не готове надати яку-небудь інформацію про події у цьому місці, то навколо Зони 51 ходить безліч чуток. Згідно з деякими з них, це місце використовується для випробування інопланетних літальних апаратів і виробництва лазерної зброї.

За матеріалами: stmegi.com