Названі найдорожчі лоти аукціону Christie’s

22 Липня 2016 11:37
Любов серед руїн, Едвард Колі Берн-Джонс

© Wikimedia commons

Любов серед руїн, Едвард Колі Берн-Джонс

Представлені дев’ять найдорожчих та найвражаючих лотів, проданих на аукціоні Christie’s за 250 років його існування.

Серед найбільш цінних лотів опинилися: колекційне вино, аксесуари, коштовності і картини відомих художників, таких як Пабло Пікассо, Гюстав Курбе і Джордж Стаббс, пише Luxury Launches.

Другий у світі за величиною аукціонний будинок є лідером світового арт-ринку, чий щорічний оборот становить кілька мільярдів доларів. Щорічно на торги виставляються твори витонченого і прикладного мистецтва, ювелірні прикраси, елітне вино і об’єкти колекціонування

9. Жіноча сумка Hermes Birkin. 300 тисяч доларів

Найдорожча сумка зроблена зі шкіри гімалайського крокодила, а фурнітура виготовлена з 18-каратного білого золота і прикрашена діамантами. Сумка була куплена в цьому році приватним колекціонером з Азії.


© EPA

© EPA

8. 12 пляшок вінтажного вина Romanеe-Conti 1978 року. 476 тисяч доларів

Дана колекція вина стала найдорожчою серед виробів бренду, а купив її китайський бізнесмен у 2013 році. Вартість пляшки склала 39,7 тис. доларів.


© EPA

© EPA

7. Чоловічі годинники Patek Philippe. 5,7 млн доларів

Унікальні годинники, зроблені з 18-каратного золота і оснащені безліччю ускладнень, пішли з молотка у 2010 році. Відомий колекціонер Аурель Бакс назвав даний екземпляр Моною Лізою годинникового мистецтва.


© EPA

© EPA

6. Оголена, Гюстав Курбе. 15,2 млн доларів

Ще один з рекордів був встановлений у 2005 році, після продажу Оголеної. Повідомляється, що ця картина є найдорожчою серед робіт художника.


© Wikimedia commons

© Wikimedia commons

5. Любов серед руїн, Едвард Колі Берн-Джонс. 22,4 млн доларів

Дана картина стала не тільки найдорожчою серед робіт художника, але й перевершила за ціною усі картини британських живописців. Любов серед руїн була продана у 2013 році, а виручити за неї планували не більше 7,5 млн доларів.


© Wikimedia commons

© Wikimedia commons

4. Скаковий кінь Джимкрек на Ньюмаркетській пустці з тренером, конюхом і жокеєм, Джордж Стаббс. 35,9 млн доларів

Одна з кращих картин Стаббса стала найдорожчою серед робіт митця, а також потрапила в п’ятірку найдорожчих творів Старих Майстрів. Картину виставили на торги у 2011 році і планували продати 16 млн доларів.


© Wikimedia commons

© Wikimedia commons

3. Блакитний діамант Oppenheimer. 57,5 млн доларів

Цей коштовний камінь, вагою 14 карат, став найдорожчим серед коли-небудь проданих на аукціоні. Ім’я діаманту дав колишній власник Філіп Оппенгеймер, який очолював алмазну компанію.


© EPA

© EPA

2. Три начерки до портрета Люсьєна Фрейда, Френсіс Бекон. 142,4 млн доларів

Триптих був проданий у 2013 році і став однією з найдорожчих картин часів поствоєнного і сучасного мистецтва. Під час торгів картину планували продати не більш, ніж за 95 млн доларів.


© A.Davey/Flickr

© A. Davey/Flickr

1. Алжирські жінки, Пабло Пікассо. 179,3 млн доларів

Цьому твору мистецтва належить світовий рекорд вартості. Полотно виставили на торги у 2015 році з початковою ціною в 100 млн. Зараз картина перебуває в колекції колишнього прем’єр-міністра Катару – Хамід бін Джасіма.


© Wikimedia commons

© Wikimedia commons
Джерело:  nv.ua