Названі напої, що роблять дітей агресивними

11 Липня 2016 17:49

 mena-dvchatok-suchasn-ta-krasiv_422Надмірне споживання газованих напоїв робить дітей агресивними та порушує концентрацію їх уваги.

До такого висновку прийшла группа учених, які працювали під керівництвом автора дослідження Шакіри Суглії і спостерігали за поведінкою неповнолітніх, пише GoGetNews.

Науковці проаналізували три тисячі п’ятирічних дітей з двадцяти великих міст США. Протягом двох місяців, що тривали спостереження, їх матері кожного дня заповнювали анкети, в яких фіксували кількість випитої дитиною газованої води, а також заповнювали таблицю дитячого поведінки, в якій відзначали напади агресії і проблеми з концентрацією уваги дитини під час ігор або занять.

Фахівці попросили жінок додатково написати, чи мають їх син чи донька якісь психологічні проблеми, як вони поводиться у соціумі, чи є сором’язливими та замкнутими, чи навпаки, їм притаманні зухвала поведінка, участь в бійках, напади на людей і псування іграшок.

 Вивчивши та проаналізувавши отриману інформацію, вчені зробили наступні висновки. Виявляється, що 43% дітей випивають одну банку напоїв в день, 4% – більше чотирьох банок, і у всіх спостерігалися несподівані напади агресії після вживання напоїв, які містять соду. Ті ж діти, котрі від народження поводилися непередбачувано та ще й випивали більше чотирьох банок напою в день, ставали практично неадекватними.

Вчені ще не можуть остаточно стверджувати, що на поведінку дітей впливають саме напої, проте радять батькам обмежити їх вживання.

Джерело:  znaj.ua