Пивні традиції та уподобання різних країн світу

9 Липня 2016 16:06
Відомий факт, що в Чехії п’ють пиво скрізь і практично завжди. Навіть на заводі, де вариться напій, можна знайти бочку з безкоштовним пивом для працівників. Чехи, які знають толк в хмільному напої, вважають за краще його пити виключно з скляного посуду. Майже на кожній вулиці є пивна, в якій до напою подається смачна закуска. Мабуть, саме знамените чеське блюдо до пива – це запечена свиняча рулька з гарніром з квашеної капусти.

У Китаї склався свій етикет щодо вживання пива. Напій наливають до країв, і кожен раз слід говорити тост. Молодший за віком китаєць повинен першим доторкнуться своїм келихом до низу келиха більш старшого по статусу і віку.

В Америці, незважаючи на величезну кількість заводів-виробників пива, немає чітких традицій вживання цього напою. Американці часто п’ють з  жерстяних банок, і нерідко дуже дешеве пиво з різними добавками.

У Швеції люблять пити пиво, збираючись галасливою компанією. В основному це молодь, тому пиво воліють досить дешеве.

В Англії дуже поважають і люблять пінний напій. Без пінти пива не обходиться ніхто! Англійці постійно проводять час в пабах, замовляючи до пива відмінні закуски і хорошу музику.

А ось в Данії найчастіше пиво поєднують з грою в більярд. Данці не люблять гучних тостів і практично не цокаються.

Культура вживання пива історично склалася і в Німеччині. Пити пінний напій з пляшки – верх неповаги в цій країні. Німці люблять збиратися з друзями в просторих пивних, особливо під відкритим небом. Традиційними закусками до пива в Німеччині вважаються смажені ковбаски і свинина.

Наша країна не є винятком – ми любимо збиратися в пабах і замовляти до пива смачні закуски. Ми почали розрізняти і цінувати смак певних сортів, розуміти якість і вибирати потрібну нам.