Розгул злочинності у Києві показує рівень життя громадян, за який відповідальна влада, – експерт

7 Липня 2016 11:56
unn.com.ua

unn.com.ua

Щоденна інформація про вбивства, злочинні напади, підпали авто та пограбування у столиці свідчать не тільки про проведення  прозорої статисти стичної діяльності поліції, її недосконалу роботу та величезну кількість зброї у вільному обігу. Рівень злочинності тісно пов’язаний з рівнем добробуту населення (соціально-економічною ситуацією), тож відображає дійсний рівень реформ, які проводить влада.  В цьому переконаний  експерт з місцевого самоврядування, голова ГО «Муніципальна ліга Києва»  Олександр Федоренко.

«Одним з головних  факторів росту криміногенної ситуації є бідність суспільства. Рамки виживання, в які влада заганяє народ, безперспективність, безробіття, відсутність соцзахисту,  стають провокаторами для асоціального способу поведінки. Життя обезцінюється на фоні злиденності, невлаштованості, депресії», – говорить експерт

За словами Олександра Федоренка, мало змінити назву з міліції на поліцію, форму та автівки патрульних. Головним чинником відсутності злочинів є політична й економічна стабільність суспільства, які має забезпечувати влада.

«Риба гниє з голови. Якщо владі «жити по-новому» вдається, то народу це навіть не пропонується. Криміногенна обстановка в Києві все більше нагадує страшні часи 90-х, коли в країні не було грошової маси, йшла «прихватизація»,  а влада і бандоформування діяли спільно. Сьогодні, кількість убивств, грабежів, квартирних  крадіжок,  викрадень автомобілів – це  результат провалу військової, податкової, освітньої, міграційної, медичної і т.д. реформ», – зауважує Федоренко.

Довідково

За  інформацією київської поліції від  7 липня, упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ столиці надійшло 488 повідомлень. Серед них два вбивства і одне згвалтування. Крім того, зафіксовано 1 розбійний напад, 23 пограбування та 3 викрадення.
Протягом 6 липня в столиці також відбулося 193 крадіжки та одне нанесення тяжких тілесних ушкоджень. Повідомлень про хуліганство надійшло 19.
Також у Солом’янському районі Києва невідомий  підкинув на дах загальноосвітньої школи в протитанкову міну.