Що то за влада, яка «дозволяє» будувати та добудовувати там де не можна ?

14 Липня 2016 16:49
kiev.pravda.com.ua

kiev.pravda.com.ua

Столична влада є відповідальною за існування в Києві сотень незаконних забудов, добудованих поверхів,  сутичок між громадськістю та забудовниками та принижуючих гідність приписів ЮНЕСКО.

«Те, що в європейській столиці  мають місце та  постійно виникають ситуації з незаконними забудовами й надбудовами – результат безрезультативної роботи міської влади в сфері містобудування,   захисту історичної спадщини   та  екологічної безпеки. Якщо забудовники будують без дозволів і під супровід громадських протестів, ігноруючи рішення й дозволи влади,  то це є  оцінка авторитету влади в Києві  та доказ її  корупційної складової», – вважає експерт з місцевого самоврядування, голова ГО «Муніципальна ліга Києва» Олександр Федоренко.

«Закривають очі» на  законність там, де це дозволяють робити. За словами експерта, саме завдяки нівелюванню влади, існуючому будівельному лоббі в Київраді та нечистим на руку чиновникам,  сьогодні   столиця   має   2  незаконно добудованих поверхи на Будинку профспілок, «монстра» на Гончара, 17-23, забудову Десятинного провулку, 3–5,  забудову на березі Дніпра на Лівому березі Києва,  тощо.

«Важко  повірити, що «втюхати»  хмарочос між двома   історичними будинками  чи добудувати ще 4 поверхи до дозволених у генплані можна десь у   Будапешті, Парижі, Лондоні. Але це є  Києві, на рівні корумпованої влади та недолугого законодавства», – резюмує Олександр Федоренко.

Нагадаємо, сьогодні  Київська міська рада зобов’язала забудовника з вулиці Гончара, 17-23, зупинити будівельні роботи і  демонтувати частину будівлі до висоти 25 метрів від землі. Будівництво житлового комплексу із приміщеннями суспільного призначення та вбудованим паркінгом на вулиці Гончара, 17-23 спричинило  винесення ЮНЕСКО попередження про ймовірне виключення Національного заповіднику “Софія Київська” з переліку об’єктів всесвітньої спадщини.

 Вперше Київрада зобов’язала компанію-забудовника  по вулиці Гончара, 17-23  зупинити будівництво на цій ділянці ще у травні 2010 року

 Сьогодні стало відомо, Організація Об’єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) залишила Національний заповідник “Софія Київська” та Києво-Печерський заповідник у переліку об’єктів всесвітньої спадщини.