Тисячі музеїв по всьому світу – в одному додатку. Google запустив проект Arts & Culture

23 Липня 2016 14:04
сссСайт і додаток для смартфонів Arts & Culture комапнії Google розповідають все про мистецтво, починаючи з 200 років до нашої ери до відтінків червоного в абстрактному експесіонізмі сучасності.

Новий продукт дозволяє простежити, як роботи Ван Гога змінилися від похмурих до яскравих, дізнатися, хто з митців народився у цей день та відвідати різні віртуальні тури, йдеться в офіційному блозі Google, пише Українська правда.Життя.

Подорож на 2500 років назад й екскурсію до старовинного грецького храму Зевса також пропонує сайт Arts & Culture.

Він фактично дає доступ до Лувру чи галереї Тейтбудь-якому користувачеві незалежно від геолокації.

Новинка працює на базі розробок Google Photos і Streetview дозволяє вивчати колекцію кожного із тисяч представлених музеїв, впорядковувати роботи художників за періодами.За допомогою спеціальної функції, можнанаблизитися до твору мистецтва, роздивитися його з усіх боків.

Google Arts & Culture також пропонує щоденні новини, тематичні добірки інформацію про нові експозиції в конкретних галереях.

Ми переконані, користувачі захочуть побачити певні роботи у реальному житті, додаток Google Arts & Culture для смартфонів допоможе у цьому.

Просто потрібно натиснути “Відвідати” (“Visit”) на сторінці музею, щоб дізнатися час роботи, що зараз виставляється та як дістатися до самого закладу”, – йдеться у блозі.

У beta-версії ми також експериментуємо із можливістю визначати той чи інший витвір мистецтва за різними параметрами”.

Поки ця послуга доступна для Лондонської картинної галереї Далвіча, галереї Сіднея та Національної галереї мистецтв у Вашингтоні.

“Користувачам потрібно тільки запустити додаток, навести камеру на витвір мистецтва й отримати інформацію про нього.

Ми плануємо запуск цієї послуги в музеях по всьому світу“, – повідомляють розробники.

Додаток Google Arts & Culture можнабезкоштовно завантажити для свої пристроїв.