У Казахстані знімуть фільм про Шевченка

18 Липня 2016 10:59
У Казахстані знімуть фільм про Шевченка

Фільм про Шевченка знімуть в Казахстані

Фільм присвячений життю українського поета під час військової служби в Новопетровському форті.

Художній фільм “Тарас. Прощання з пустелею” знімуть в Казахстані вже цієї осені, а поки знімальна група оглядає місцевість і проводить кастинг акторів. Про це повідомляє УНН.

Як запевнив режисер-постановник і автор сценарію фільму, заслужений діяч мистецтв України Олександр Денисенко, картина буде дуже сильно відрізнятися від всіх фільмів, знятих про Шевченка раніше. Власне кажучи, це буде романтична, наповнена інтригами драма, заснована на творах самого поета.

“Це абсолютно вигадана історія про Шевченка. Художній вимисел на базі його творчості: картин і гравюр, які він малював, перебуваючи в семирічному засланні. Фільм можна навіть назвати “істерн”, тому що Шевченко в ньому практично не читає віршів, а більше б’ється на шаблях, стріляє, скаче на коні”, – розповів Денисенко.

У цілому фільм присвячений життю українського поета під час військової служби в Новопетровському форті (півострів Мангишлак, зараз Мангістау). Згідно з офіційним синопсисом проекту, основна дія розгортатиметься влітку 1857 року – в останні три місяці заслання Шевченка, яке тривало близько 10 років на службі в царській армії.

За словами автора картини, до переліку місць, де відбудуться зйомки, увійшли знамениті підземні мечеті Бекет-Ата, Шакпак – Ата і Султан Епе, Жигілган.

Джерело:  ua.korrespondent.net