У Києві відкривається центр адмінпослуг “з майбутнього”

19 Липня 2016 14:10

Вже на наступному тижні документ-сервіс “Готово!” (пл. Лесі Українки, 1), будівництво якого розпочали в лютому, прийме перших відвідувачів у тестовому режимі. Тут в найкоротші терміни і без вихідних обіцяють надавати послуги в архітектурно-будівельній, реєстраційній, міграційній та земельній сферах. Наприклад, зареєструвати право власності на нерухомість можна буде всього за 30 хвилин – на відміну від центрів адмінпослуг, де на це йде мінімум дві години.

1223608_1__

Зараз в одноповерховій будівлі (площею 1300 кв. м) йдуть останні приготування. Сюди завезли меблі і техніку, розставили вазони з рослинами. Стіни всередині будівлі прикрасили двома муралами з зображеннями птиці і квітки, а над зоною ресепшен з’явилося панно з українським орнаментом. У такому ж стилі прикрашають і дах будівлі.

1223616_1__

Щодня центр зможе обслуговувати до 5 тис. осіб, працювати він буде з 8:30 по 21:30 в будні дні і з 9:00 по 18:00 в суботу-неділю.

“Головною відмінністю документ-сервісу від центрів адмінпослуг буде оперативність. Наприклад, зареєструвати право власності на нерухомість у нас можна буде за 30 хвилин. У інших на це йде мінімум дві години. Всі документи будуть оброблятися на місці, в бек-офісі. Вартість послуги буде залежати від строків її виконання (максимум 6890 грн), але не дорожче, ніж в центрах адмінпослуг”, – каже директор “Готово!” Катерина Шульгіна.

Етапи виконання своєї заявки людина зможе відстежити через сайт “Готово!” в особистому кабінеті. Документи можна буде отримати на руки, в електронному вигляді або листом. Відвідувачі, які прийдуть за закордонним паспортом, зможуть проконтролювати якість фото в документі. Для цього встановлять чотири фотокабінках (одна – для інвалідів). В майбутньому спектр послуг розширять.

1223610_1__

Перші відвідувачі “Готово!” побачать роботи київської художниці Ольги Глумчер. За словами майстра, вона якраз закінчує працювати над ними. Це буде десять картин (п’ять диптихів) розміром два на півтора метра і півтора на метр. “Тема моїх робіт – взаємодія людини і натовпу, особистості і держави. Назви картин біблійні – “Понтій Пілат”, “Страшний суд”, адже я працюю з архітипом, а не з конкретними політичними подіями і реаліями”, – каже художниця і додає, що роботи її в документ-сервісі будуть експонуватися не менше місяця.

Автор фото: Олександр Яремчук, “Сегодня”

За матеріалами “Сегодня”