В столиці триває виставка підліткового мистецтва

5 Липня 2016 16:34

11850

 

 2 липня в просторі креативного спільноти IZONE відкрилася виставка фінальних проектів освітньо-мистецької програми Brighter Worlds – Confronting Violence Through Youth-oriented Media, в якій взяли участь українська молодь, яка відчула на собі негативний вплив конфлікту на Сході України і анексії Криму, і американські підлітки з неблагополучних сімей.

«Це люди від 16 до 18 років, не мали досвіду створення власного мистецького проекту, – розповідає інструктор програми Аліна Нікітіна. – За 4 місяці вони пройшли шлях інтенсивної роботи в майстернях, прослухали цикл лекцій, за результатами яких створили повноцінні роботи, які побачить широка публіка ».

Інструкторами учасників проекту стали художники віком до 25 років.

Ідея Brighter Worlds – дати можливість підліткам реалізувати їхні творчі задуми і довести, що, незважаючи на будь-які зовнішні обставини, їхнє майбутнє залежить тільки від них самих.

В ході програми учасники працювали з різними інструментами та техніками сучасного мистецтва. Для фінальної виставки вони використовували цифровий та 3D друк, відеоарт і класичний живопис. Молоді художники торкнулися теми незаконної реклами, запропонували гіпотезу про розвиток цивілізації і досліджували спосіб діалогу між глядачем і твором.

«Мені здається, що головне в цьому проекті – це неймовірна трансформація учасників, які отримали нові знання і вміння, досягнувши особистого зростання», – сказала Аліна Нікітіна.

Проект Brighter Worlds: CVTYM був реалізований українським фондом «Ізоляція» спільно з американською художньої організацією AS220.

Джерело:weloveua.com